image

"Surfende werknemers grootste gevaar voor bedrijven"

woensdag 28 november 2007, 10:50 door Redactie, 0 reacties

Het Internet Storm Center heeft weer haar lijst van 20 grootste internetdreigingen gepubliceerd en dit jaar zijn het met name internettende werknemers waar bedrijven beducht voor moeten zijn. Samenvattend komt het erop neer dat er minder beveiligingslekken in besturingssystemen zijn gevonden, terwijl het aantal kwetsbaarheden in clients juist toenam. Een ander probleem is de standaard configuratie van veel besturingssystemen en services, zoals standaard wachtwoorden. Hierdoor lukte het aanvallers om in 2007 talloze systemen over te nemen.

Het grootste gevaar is zoals eerder genoemd de surfende werknemer. Bedrijven die hun personeel teveel ruimte op het web geven lopen serieus risico. SANS onderzoeksdirecteur Alan Paller roept ondernemingen dan ook op om nog strenger URL's te blokkeren en het surfgedrag van hun werknemers verder te beperken. Verder kent de lijst, die geen 20 maar 18 punten telt, veel dezelfde punten van vorig jaar, wat experts doet twijfelen aan het nut ervan, aangezien er niets nieuws wordt genoemd.

Het overzicht dient daarom meer ter herinnering en voor het verhogen van bewustzijn, dan als "eye opener". Volgens Microsoft MVP Susan Bradley is het rapport juist wat systeembeheerders nodig hebben om het surfen op de werkvloer verder aan banden te leggen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.