image

Systeembeheerder verkoopt klantgegevens voor 370.000 euro

dinsdag 4 december 2007, 12:35 door Redactie, 1 reacties

Een corrupte databasebeheerder die de gegevens van 8,4 miljoen klanten verkocht verdiende hiermee 580.000 dollar. Het ging om namen, adressen, geboortedata, bank- en creditcardgegevens die hij in een periode van vijf jaar downloadde en aan marketeers doorspeelde. De database admin werkte voor Certegy Check Services, een zusterbedrijf van Amerika's grootste financieel dienstverlener Fidelity National Information Services, dat zich bezighoudt met het controleren van de geldigheid van cheques.

In eerste instantie liet de dienstverlener weten dat van 2,3 miljoen consumenten de gegevens waren gestolen, maar liet later weten dat het 8,5 miljoen accounts betrof. Ondanks de hoeveelheid gegevens zou volgens Fidelity de gestolen informatie alleen voor marketing doeleinden gebruikt zijn.

William Gary Sullivan hangt een maximale gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 500.000 dollar boven het hoofd, maar de openbare aanklager zal waarschijnlijk een mildere straf eisen omdat hij schuld bekende. Tevens moet hij zijn slachtoffers vergoeden en de 105.000 dollar die hij nog heeft aan de fiscus teruggeven.

Reacties (1)
05-12-2007, 14:35 door Anoniem
Zo blijkt maar weer waar de zwakste schakel in de
beveiliging zit...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.