image

Amerikaanse onderzoekslaboratoria gehackt via e-mail bijlage

zondag 9 december 2007, 15:48 door Redactie, 2 reacties

Nog onbekende aanvallers hebben de twee belangrijkste wetenschappelijke onderzoekslaboratoria in de Verenigde Staten via een e-mail bijlage weten te hacken, en voor zover bekend alleen een database met de persoonsgegevens van bezoekers tussen 1990 en 2004 buitgemaakt. Zowel het Oak Ridge National Laboratory als het Los Alamos National Laboratory, bekend van vele andere beveiligingsincidenten, bewaarden van alle bezoekers onder andere de naam, geboortedata en Sofi-nummers.

Volgens het Oak Ridge laboratorium is het het doelwit van een "complexe cyberaanval" geworden. De spear phishers stuurden legitiem lijkende berichten, maar toen de werknemers de in de e-mail vermelde link of meegestuurde bijlage opende, kregen de aanvallers toegang tot het netwerk. Die hebben bijna zeker de database met bezoekersgegevens gestolen, er zou echter geen vertrouwelijke informatie zijn uitgelekt.

De aanvallers wisten ook bij Los Alamos toe te slaan, maar behalve de bevestiging van een succesvolle hack en dat er een behoorlijke hoeveelheid data werd verwijderd, wil men verder niets zeggen zolang het onderzoek gaande is. Het Lawrence Livermore National laboratory, dat ook doelwit was, wist de phishing-aanvallen wel af te slaan.

Recentelijk werd de VS gewaarschuwd voor Chinese hackers, maar het is de vraag of die hier iets mee te maken hebben. "Aanvallen door de Chinese overheid zijn reden tot bezorgdheid, maar het enige gevaarlijke wat betreft de aanvallen op deze laboratoria is de stupiditeit van een aantal laboranten", zegt Jason Mick.

Reacties (2)
09-12-2007, 17:17 door Anoniem
Klik op deze bijlage...zal er wel gestaan hebben.
09-12-2007, 17:53 door Anoniem
Gratis op vakantie, <KLIK HIER>, snle snel want beperkte plaatsen, geen
verplichting alles gratissssssssssssssssssssssssss

Dus ook incl virus, hoe kunen mensen zo dom zijn, maar ook in nederland
gebeurd het dagelijks

Voordeel is dat ik hierdoor werk hou en vorlopig niet op straat sta, dus
mensen ga door met mailtjes openen en GEEN anti-virus te hebben ( want
dat overkomt u toch niet ??? ) suk6
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.