image

Bende winkelt voor 1 miljoen dollar via gehackte creditcards

zaterdag 8 maart 2008, 11:09 door Redactie, 3 reacties

In Amerika is een professioneel opererende creditcardbende opgerold die mogelijk al tien jaar lang via gehackte creditcards goederen kocht. De uit zo'n 40 personen bestaande bende, gebruikte vervalste rijbewijzen en creditcards om voor zeker 1 miljoen dollar aan goederen te kopen, die dan weer via het internet werden verkocht. Dankzij Chinese hackers die de databases van grote winkelketens hackten, wist de bende aan de creditcardgegevens te komen. Niet alleen de creditcardgegevens, ook ontvingen de bendeleden elke maand uit China 3000 lege creditcards, waarmee verwoed werd gewinkeld. De aangeschafte goederen werden aangeboden op de website Eastrades.com.

De bende opereerde vanuit New York, maar reisde naar Los Angeles, Chicago, San Antonio, Phoenix en Oklahoma City om laptops, iPods, televisies en dure handtassen te kopen. De spullen lieten ze terug naar New York sturen. Opmerkelijk is dat ze zonder problemen met hun vervalste rijbewijzen langs de luchthavenbeveiliging kwamen.

"In de handen van terroristen hadden die documenten eenvoudig het werk van Homeland Security en andere inlichtingendiensten teniet kunnen doen om onze grenzen en burgers te beschermen," aldus de openbare aanklager. Volgens een politiefunctionaris is het goed mogelijk dat de bende al tien jaar opereerde. De domeinnaam Eastrades.com werd pas in 2006 geregistreerd.

Reacties (3)
08-03-2008, 22:33 door Anoniem
LINK zal wel ingezet zijn om de bende te vinden.
09-03-2008, 14:11 door Anoniem
Door Peter V.
LINK zal wel ingezet zijn om de bende te vinden.
even met een afkorting showen peter, was is x2 trouwens?
10-03-2008, 09:08 door Anoniem
1 miljoen dollar over 10 jaar en 40 mensen is 2500 dollar per man per jaar.
10 tot 100 miljoen lijkt me waarschijnlijker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.