image

Spamkoning mogelijk 26 jaar achter de tralies

zaterdag 15 maart 2008, 10:14 door Redactie, 2 reacties

De 28-jarige spamkoning Robert Soloway heeft voor de rechter bekend schuldig te zijn aan het versturen van spam, fraude en belastingontduiking. In 2005 werd hij al veroordeeld tot het betalen van een boete van 10 miljoen dollar, iets wat hij niet deed. Vorig jaar werd hij gearresteerd, Soloway verstuurde tientallen miljoenen spamberichten waar hij waarschijnlijk meer dan een miljoen dollar mee verdiende.

De spammer heeft het op een akkoordje met justitie gegooid en slechts drie van de veertig aanklachten bekend. Soloway zou ook medespammers hebben opgelicht, door ze niet werkende spamsoftware te verkopen of hun junkmail met valse headers en vanaf open proxies te versturen. Daarnaast was hem ook oplichting, witwassen en identiteitsdiefstal ten laste gelegd.

De rechter doet op 29 juni uitspraak. De maximale straf die hem boven het hoofd hangt is 26 jaar; 20 jaar voor fraude, 5 jaar voor e-mailfraude en één jaar voor belastingontduiking. Tevens wordt nog onderzocht hoeveel Soloway zijn slachtoffers moet vergoeden. Mogelijk worden zijn 24 paar zonnebrillen en 27 paar schoenen, bij elkaar goed voor 10.000 dollar, verbeurd verklaard. Om te bepalen welke goederen hij via het spammen heeft verdiend en daarom moet afstaan, zal hij aan een leugendetectortest worden onderworpen.

Reacties (2)
15-03-2008, 20:06 door Nomen Nescio
Je mag tegenwoordig ook niks meer. Wou ik net eens gaan beginnen met
lekker een miljoentje te verdienen door jullie allemaal te bedelven onder
spamberichten, lees ik nou dat ik dan jaren de bak in kan gaan. Het moet nou
toch niet gekker worden hoor.
16-03-2008, 08:59 door Anoniem
toch fijn om te weten dat je voor moord minder kan krijgen
dan voor spam. vind het goed dat ze deze man straffen maar
26 jaar voor spam is wel wat erg buiten proporties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.