image

Hyves voor Hackers opent deuren

dinsdag 6 mei 2008, 11:56 door Redactie, 3 reacties

Hackers die op zoek zijn naar een sociaal netwerk kunnen sinds gisteren terecht bij de "House of Hackers", een initiatief van de GNUCITIZEN denktank. Naast het uitwisselen van ideeën, fungeert de pagina ook als een vacaturesite voor organisaties die onafhankelijke security consultants en Tiger teams zoeken. "House of Hackers is een community project. Dit betekent dat jij bepaalt of het slaagt of faalt," aldus GNUCITIZEN-voorman en beveiligingsonderzoeker Petko Petkov.

De transparantie van de House of Hackers moet ervoor zorgen dat de beste security professionals zich weten te profileren. "Deze aanpak laat goede security consultants hun dagelijkse sleur ontsnappen en een nieuw leven vol opwinding en kansen beginnen." Inmiddels hebben al meer dan 200 hackers zich aangemeld.

Volgens beveiligingsonderzoeker HD Moore kan het sociale netwerk de verkeerde mensen aantrekken. "Hackers doen er alles aan om professioneel en betrouwbaar over te komen en dit lijkt dat te ondermijnen." Moore is bang dat er uiteindelijk werkgevers op de site afkomen die niet geïnteresseerd zijn of het werk dat ze betalen wel legitiem is.

Hacker imago

Petkov is het niet met de kritiek van zijn collega eens. "Dit heeft te maken met het imago dat het publiek van hackers heeft. Helaas is het ok om te zeggen dat je een beveiligingsexpert bent, maar is het verkeerd om jezelf hacker te noemen. Hacking heeft niets met het kraken van systemen te maken," merkt Petkov op.

Hackers zouden de helft van hun kansen mislopen omdat ze zichzelf security expert of analist noemen. Het gaat juist om de creatieve ideeën en inzichten die hackers hebben, daarom is dit ook zo belangrijk om te benadrukken. "Ik zie mij zelf als hacker vanwege de aanpak die ik hanteer bij het oplossen van problemen. Er is geen ander woord dat mij beter beschrijft en daarvoor hoop ik er nog lang gebruik van te kunnen maken."

Reacties (3)
06-05-2008, 12:36 door Anoniem
Mooi en dan laten we daar al onze persoonlijke gegevens achter. Nee, dat is
slim.

Retry please.
06-05-2008, 14:53 door ml2mst
Door Anoniem
Mooi en dan laten we daar al onze persoonlijke gegevens
achter. Nee, dat is
slim.

Retry please.
Zucht...
Petkov is het niet met de kritiek van zijn collega
eens. "Dit heeft te maken met het imago dat het publiek van
hackers heeft.
07-05-2008, 09:17 door Sheriffnl
... en ik maar zoeken op hyves ....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.