image

"Internetbankieren veiligst via mobiele telefoon"

dinsdag 6 mei 2008, 12:29 door Redactie, 3 reacties

Consumenten die veilig willen internetbankieren kunnen dat beter via hun mobiele telefoon dan met hun computer doen. "Het risico op een besmet mobieltje is zeer klein in vergelijking met een PC," aldus virusbestrijder Sophos. Ook James Van Dyke van onderzoeksbureau Javelin ziet veel beveiligingsvoordelen voor mensen die mobiel internetbankieren. Door het ontbreken van een overheersend besturingssysteem, is er volgens de experts geen wildgroei van malware.

Bedrijven die financiële diensten voor mobiele telefoons aanbieden, zoals PayPal, lijken dit eerder vanwege het gemak dan vanwege de veiligheid te doen. Die veiligheid kan door het aanbod van diensten en consolidatie van het aantal gebruikte besturingssystemen snel terugvallen, waarbij analisten de vergelijking met Mac OS X maken. Hoe meer gebruikers, des te interessanter voor cybercriminelen. Als mobiel internetbankieren aanslaat, zullen ook meer telefoon-specifieke malware en phishingaanvallen plaatsvinden. "Het is de verwachting dat we meer kwaadaardige applicaties op deze apparaten zullen zien," zegt Samir Kumar.

Dat mobiele telefoons ook geen zilveren kogel voor veilig internetbankieren zijn, blijkt wel uit het feit dat veel mobiele browsers, in tegenstelling tot hun desktop tegenhangers, niet over anti-phishingtoolbars beschikken.

Reacties (3)
06-05-2008, 13:22 door Anoniem
Gaan de banken straks ook eisen dat je op je mobieltje je firewall aan hebt
staan, je virusscanner up to date is, en alle patches zijn geinstalleerd in het
kader van het bestrijden van misbruik ?
06-05-2008, 14:00 door Anoniem
...Totdat er gemerkt wordt dat de geinstalleerde processor
uit China een kwaadaardige vertakking blijkt te hebben die
als backdoor werkt....
07-05-2008, 13:10 door Anoniem
Gebruik je PS3 of Xbox(360) om je bankzaken te doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.