image

India als backdoor tot het bedrijfsnetwerk

dinsdag 6 mei 2008, 15:15 door Redactie, 1 reacties

Na de Duitse, Amerikaanse, Britse, Franse en Nederlandse overheid, is ook India het doelwit van Chinese hackers geworden. Volgens functionarissen gaat het om goed gecoördineerde aanvallen en dat kan ook gevolgen voor Westerse landen hebben. Veel bedrijven outsourcen de ontwikkeling van hun software naar India of doen dit al enige tijd.

Daarbij zet men vaak het bedrijfsnetwerk voor de partner open, waardoor aanvallers via het netwerk van de outsourcing partner toegang tot het bedrijfsnetwerk krijgen. "Hoe veilig is hun netwerk?" vraagt security consultant Benny Ketelslegers zich af. "Weet je zeker dat ze geen gebruikersgegevens kopieerden om de nieuwe applicatie te testen? Hebben ze de vertrouwelijke informatie eerst verwijderd? Europese privacywetgeving komt hierbij ook om de hoek kijken."

De Belg waarschuwt dat veel bedrijfsnetwerken tegen buitenstaanders beschermd zijn, maar dat men niet het risico van derde partijen moet vergeten. "Dit schijnt een heel nieuw licht op georganiseerde aanvallen in India."

Reacties (1)
06-05-2008, 15:26 door Anoniem
Wij van de bank adviseren India om uw hypotheekkosten te drukken
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.