image

Nigeriaanse internetoplichter Bright loopt tegen de lamp

dinsdag 10 juni 2008, 15:11 door Redactie, 2 reacties

De leider van een groep Nigeriaanse internetoplichters genaamd Bright is in India opgepakt toen hij een nieuw slachtoffer probeerde te maken. De man verstuurde tal van e-mails naar mensen waarin stond dat ze de winnaar van een loterij waren. Een van de ontvangers die in de val trapte was Balbir Singh. Hij betaalde 3000 euro aan de oplichters, om zo zijn hoofdprijs van 1,2 miljoen euro in ontvangst te kunnen nemen. Toen hij werd gebeld dat hij nog 750 euro aan belasting moest betalen rook hij onraad en schakelde de politie in.

Die adviseerde Balbir om met de oplichter af te spreken in India. "Balbir moest vertellen dat hij geen geld meer kon storten en alleen nog over zwart geld beschikte. Dat zou hij bij aankomst van de oplichter overhandigen," aldus politieagent Singh. In eerste instantie weigerde de oplichter, maar die ging toch overstag en reisde af naar India. Daar werd Bright uiteindelijk aangehouden. Op zijn mobiele telefoon vonden agenten de telefoonnummers van 25 andere mensen die de oplichter hadden betaald.

Onlangs leende een Chinese student in Nieuw-Zeeland 21.000 euro van zijn ouders om internetoplichters mee te betalen. Ook hierbij werd het slachtoffer voorgehouden dat hij de winnaar was van een loterij waar hij niet aan had deelgenomen.

Reacties (2)
10-06-2008, 15:16 door Anoniem
Toepasselijke naam voor een oplichter die zelf in zijn eigen
kunstjes trapt.
10-06-2008, 15:22 door Anoniem
Gelukkig is deze oplichter niet en Nederland opgepakt want dan liep hij allang
weer vrolijk op straat rond.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.