image

Nederlandse beveiliger ITSX weer op eigen benen

woensdag 17 september 2008, 12:24 door Redactie, 7 reacties

Het in 2006 overgenomen Nederlandse beveiligingsbedrijf ITSX doet weer van zich spreken, want na een winterslaap van twee jaar wordt het zelf weer actief in de IT-security-dienstverlening. De beveiliger gaat zich bezighouden met een platform waar zelfstandige "IT Security eXperts" en opdrachtgevers elkaar kunnen vinden voor de invulling van security(management) interim-functies.

Er zou namelijk een groeiende behoefte aan zo'n platform zijn, zowel door zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers) als opdrachtgevers. Veel bedrijven zoeken namelijk naar krachten die voor langere perioden zijn in te zetten, maar weten deze vaak niet te vinden. Een van de eigenaars van ITSX, Madison Gurkha, richt zich voornamelijk op kortlopende technische opdrachten en wil de focus niet verliezen, zegt Ralph Moonen, de kersverse directeur van ITSX.

Het bedrijf streeft een persoonlijke aanpak na, waarbij het ZZP'ers niet alleen wil helpen bij het verkrijgen van interessante informatiebeveiligingsopdrachten, maar ook bij de papierwinkel en andere vraagstukken waar deze beroepsgroep mee te maken krijgt. "We streven een persoonlijke aanpak na", zegt Moonen tegenover Security.nl. Hij doelt hierbij op de selectieprocedure die het bedrijf hanteert bij het aannemen en "detacheren" van ZZP'ers. "Die moeten namelijk een bekende kwaliteit kunnen leveren en reeds een reputatie in de markt hebben." Moonen draait al geruime tijd mee in de Nederlandse security gemeenschap. "Ik wil niet zeggen dat ik iedereen ken, maar via via toch wel een groot aantal."

Bedrijven kunnen ITSX benaderen als ze iemand voor een bepaalde functie zoeken, waarbij de beveiliger dan de juiste persoon zoekt. De ZZP'er krijgt het overgrote deel, in de meeste gevallen rond de 80% van de inkomsten en dat is "heel redelijk", zegt Moonen. Naast het geld verdienen is er ook een ideëel motief. Steeds meer mensen kiezen voor ZZP. "Sommige mensen hebben wel de capaciteit, maar missen dat laatste zetje, daar willen we ze bij helpen." De kwaliteitsnormen die de beveiliger hanteert moeten ervoor zorgen dat het kaf van het koren gescheiden wordt. In de toekomst zal er daarnaast een gedragscode komen, evenals gezamenlijke werkwijzen en te hanteren methodologieën.

Reacties (7)
17-09-2008, 15:27 door Anoniem
"De ZZP'er krijgt het overgrote deel, in de meeste gevallen rond de 80% van de inkomsten en dat is "heel redelijk", zegt Moonen. "

wat een lef
17-09-2008, 16:27 door Anoniem
Inderdaad; 20% marge is behoorlijk veel. 10-15% is gebruikelijker.
17-09-2008, 16:32 door Anoniem
Door Anoniem"De ZZP'er krijgt het overgrote deel, in de meeste gevallen rond de 80% van de inkomsten en dat is "heel redelijk", zegt Moonen. "

wat een lef

Nee hoor. Verschillende andere bureau's waar ik mee gewerkt hebben halen een groter portie binnen.
17-09-2008, 20:21 door brenno
En sommigen liegen er zelfs over. Dat is altijd pijnlijk als je ergens langer loopt en zelf budgetverantwoordelijkheid krijgt.
18-09-2008, 00:46 door Anoniem
Door Anoniem"De ZZP'er krijgt het overgrote deel, in de meeste gevallen rond de 80% van de inkomsten en dat is "heel redelijk", zegt Moonen. "

wat een lef

80% is heel redelijk, ik ken weinig bureaus die in de buurt komen.
Ik ben benieuwd hoe ITSX het gaat doen. zeker in vergelijking met vroeger.

TD.
18-09-2008, 07:01 door Anoniem
Door AnoniemInderdaad; 20% marge is behoorlijk veel. 10-15% is gebruikelijker.

lekker groot verschil....

je kunt beter kijken naar het percentage EN het tarief.... dan kan zelfs 5% nog veel marge zijn (als je tarief zeer hoog is).
18-09-2008, 09:10 door Anoniem
Door AnoniemInderdaad; 20% marge is behoorlijk veel. 10-15% is gebruikelijker.

Dat is een vooruitgang. Ben in het grijze verleden toen ik net een paar jaartjes van school was een keer weggezet voor naar later bleek bijna vier keer het bedrag dat ik betaald kreeg :-(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.