image

Maker DNS-exploit helemaal niet zelf gehackt

donderdag 31 juli 2008, 11:59 door Redactie, 1 reacties

Gisteren verscheen het bericht dat beveiligingsonderzoeker H.D. Moore slachtoffer van zijn eigen DNS-exploit was geworden, maar dat is volgens de hacker complete onzin en heeft de journalist dingen geschreven die niet gezegd zijn. Moore vertelde over een aanval op een DNS cache server van AT&T, die als een upstream forwarder voor een DNS machine van BreakingPoint was geconfigureerd, het bedrijf waar de geestelijk vader van Metasploit voor werkt.

De aanvallers hadden de cache voor www.google.com vervangen door een pagina die binnen een verborgen iframe een advertentie laadde. De aanval trof alleen mensen in een bepaald gebied die deze DNS-server gebruikten. "De aanval zelf was niet kwaadaardig, bevatte geen malware en had vanuit een operationeel oogpunt geen enkele impact," aldus Moore die de ISP inlichtte.

"Ik vond het een interessant incident om te delen met IDG journalist Robert McMillan. Kort na ons gesprek publiceerde McMillan een artikel met een sensationele kop, die ondanks veel van de correcte details, ook een quote bevatte die ik helemaal niet heb gegeven." Moore doelt daarmee op deze zin:"It's funny," he joked. "I got owned." Inmiddels is het artikel gerectificeerd. Moore heeft op zijn blog naast zijn uitleg ook de details van de aanval op de AT&T DNS-server gepubliceerd.

Reacties (1)
31-07-2008, 13:38 door Anoniem
De aanvallers hadden de cache voor http://www.google.com
vervangen door een pagina die binnen een verborgen iframe
een advertentie laadde.

De aanval zelf was niet kwaadaardig

Niet kwaadaardig, op die kleine stukjes oneigenlijk
winstbejag, computervredebreuk, en fraude na.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.