image

Gehackte Black Hat journalisten: Wij zijn geen beveiligers

vrijdag 8 augustus 2008, 14:30 door Redactie, 3 reacties

De journalisten die tijdens de Black Hat hackerconferentie door drie Franse collega's zijn gehackt hebben bekend hoe ze het slachtoffer zijn geworden, toch zou ze niets te verwijten vallen. De Fransen wilden de logins van hun collega's op de "Wall of Sheep" plaatsen, iets wat in strijd met de regels was en mogelijk zelfs een misdrijf is. Het netwerk waar het trio toesloeg was exclusief voor journalisten bedoeld.

eWeek journalist Brian Prince was een van de slachtoffers van de men-in-the-middle aanval die de Fransen uitvoerden. Op deze manier wisten ze de logingegevens van de webapplicatie van de nieuwssite te krijgen. "Sommige vragen waarom ik mijn wachtwoord zo open en bloot gebruikte. Daar is geen goed antwoord op, maar de applicatie die ik gebruikte vereist geen SSL VPN voor remote toegang."

Mogelijk zouden de Fransen ook een journalist van Cnet hebben gesnift, maar dat lijkt nu niet het geval. Het wachtwoord dat ze wisten te stelen is helemaal geen login. Toen Elinor Mills aan de Fransen vroeg waarom ze haar hadden gehackt, lieten ze weten dat ze de regels niet kenden en het wel grappig vonden. Kort na het incident werd het trio van het terrein getrapt.

"Lekkere grap, het bespioneren van andere journalisten in de perskamer. Misschien waren ze onbekend met het doel van de Wall of Sheep, dat bezoekers scherp moet houden. Maar journalisten zijn niet, en zouden niet, aan die standaard gehouden moeten worden. De perskamer wordt als een schuilplaats voor verslaggevers gezien en wordt aangeboden door de organisatie die verslaggeving van het evenement wil. Het is geen "vijandig" netwerk zoals het draadloze netwerk van Black Hat zelf."

Reacties (3)
09-08-2008, 12:56 door Anoniem
Scriptkiddies die toevallig ook journalisten zijn, of
andersom. Hoe dan ook, weer de situatie dat personen die
geen verstand van zaken hebben gaan rommelen met zaken die
ze wel spannend lijken zonder dat ze de gevolgen willen
inzien. Ik hoop dat ze hun les geleerd hebben en dit
gebruiken om in het vervolg te zorgen dat ze objectief zijn
en wel weten waar ze het over hebben met wat ze ook bezig
willen zijn.
10-08-2008, 01:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-08-2008, 21:33 door Ron66
Ergens is het wel humor zitten ze daar bij de Black Hat hackerconferentie
worden die journalisten op zo,n sullige wijze gepiemeld.
Zeg toch wel wat over de kennis van die journalisten ze zouden zich eigenlijk
moeten schamen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.