De statistieken liegen er niet om, landen als China en Rusland zijn verantwoordelijk voor veel ellende op het internet. Van geïnfecteerde websites en cyberterreur tot botnets, DDoS-aanvallen en malware. Daarnaast worden dagelijks ook nog talloze websites gehackt, zoals ook de Britse IT-site TechWatch meemaakte.
De hacker wist de pagina zo aan te passen dat bezoekers werden doorgestuurd naar een scareware website. Het probleem is inmiddels verholpen, toch heeft de webmaster ook een andere maatregel genomen. "In de tussentijd blokkeer ik de toegang tot de site voor Rusland, het land is gewoon te rechteloos als het gaat om internet." Ook CNN paste deze oplossing toe om succesvol de gevolgen van een Chinese DDoS-aanval op haar website te beperken.
De meeste thuisgebruikers zullen niet zo snel .cn en .ru websites terechtkomen. Hetzelfde geldt voor het ontvangen van e-mail uit deze landen. Zou het daarom niet mooi zijn als internetproviders hun abonnees aanbieden om e-mail of webverkeer van bepaalde IP-ranges, en dan voor zover mogelijk per land ingedeeld, te blokkeren. Het probleem verschuift misschien daardoor naar Westerse providers, maar die reageren vaak sneller dan hun Russische of Chinese tegenhangers. Zeker aangezien Poetin de Europese Cybercrime conventie weigerde te ondertekenen.
Onze stelling luidt derhalve: ISP's moeten landenfilter tegen China en Rusland aanbieden
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Security consultant
Weet jij alles van security, governance, risk en compliancy en weet je dit te vertalen naar gerichte oplossingen voor onze klanten? Begrijp jij als geen ander zowel de inhoudelijke kant, als de ‘organizational change’ kant van cybersecurity? Dan ben jij wellicht onze nieuwe security consultant!
IT Security Officer
Wil jij werken bij een organisatie die het belang van informatiebeveiliging en privacy inziet en zich realiseert dat dit continue aandacht vergt? Als IT Security Officer bij Zaanstad heb je een coördinerende, ondersteunende en adviserende rol op het gebied van informatiebeveiliging. Een veelzijdige en uitdagende functie!
Digital Forensic Researcher
Netherlands Forensic Institute (NFI)
Immerse yourself in research projects covering the analysis, reparation, and accessing of modern integrated circuits at various levels, from packages to components. In addition, contribute to law enforcement in the Netherlands. You will only find that unique combination at the NFI, where you get to work as a digital forensic researcher and examiner.
Functionaris Gegevensbescherming (FG)
Als FG ben je de onafhankelijke toezicht-houder op naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) binnen de gehele TU/e. Je houdt toezicht op de toepassing en naleving van de AVG door de universiteit op diverse domeinen: onderwijs, onderzoek, valorisatie en bedrijfsvoering.
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.