image

Screensavers gevaarlijkste zoekopdracht op internet

donderdag 28 mei 2009, 09:52 door Redactie, 3 reacties

Wie via Google of een andere zoekmachine op het woord "Screensavers" zoekt, loopt de grootste kans om op kwaadaardige websites met malware te belanden. McAfee onderzocht ruim 2600 populaire woorden en 413.000 unieke URLs. Gemiddeld genomen bevatte 1,7% van de gevonden websites malware. Het risico steeg enorm als er werd gezocht op "lyrics" en combinaties met "free" erin. In de VS zijn "word unscrambler", "lyrics", "myspace" en "free music downloads" de meest risicovolle zoekopdrachten.

In Nederland bevat gemiddeld 1,6% van de zoekopdrachten een gevaarlijke link en stijgt dit in het geval van gevaarlijke zoekopdrachten naar 11,1%. Waarom computercriminelen voor bepaalde termen en woorden kiezen is niet duidelijk. "We weten niet waarom een populair woord meer of minder risicovol is dan een ander populair woord. En we hebben slechts een beperkt beeld van hoe scammers te werk gaan." Wel ontdekten de onderzoekers van McAfee dat de categorie "Viagra" de minst risicovolle websites opleverde.

Reacties (3)
28-05-2009, 10:08 door Ilja. _V V
Zoekstring: "free porn"
Not found...
(in:http://us.mcafee.com/en-us/local/docs/most_dangerous_searchterm_us.pdf)
28-05-2009, 10:46 door ThePope
"Waarom computercriminelen voor bepaalde termen en woorden kiezen is niet duidelijk. "

Free zegt toch genoeg? Mensen zoeken op het woord "free" omdat ze niet teveel willen betalen voor van alles en nog wat. En computercriminelen weten dat en krijgen op die manier meer hits dan wanneer ze andere termen kiezen.
28-05-2009, 11:45 door Anoniem
Door CenturyChild: "Waarom computercriminelen voor bepaalde termen en woorden kiezen is niet duidelijk. "

Free zegt toch genoeg? Mensen zoeken op het woord "free" omdat ze niet teveel willen betalen voor van alles en nog wat. En computercriminelen weten dat en krijgen op die manier meer hits dan wanneer ze andere termen kiezen.
Well hello, Captain Obvious.
Wat deze zin nuanceert is de zin die erna komt:
"We weten niet waarom een populair woord meer of minder risicovol is dan een ander populair woord. "
Want blijkbaar hebben die scammers een collectieve voorkeur voor bepaalde populaire woorden, terwijl ze andere populaire woorden links laten liggen. En het is de basis van die keuze die onduidelijk is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.