image

Cyberterrorisme / De speeltuin voor vandalen

vrijdag 3 augustus 2001, 16:07 door Redactie, 3 reacties

'Internet is één grote gatenkaas', zegt oud-hacker en oprichter van internetprovider XS4ALL Rop Gonggrijp mistroostig naar aanleiding van het zoveelse virusalarm. Code Red, ILoveYou, Melissa, websites die geregeld plat worden gelegd: internet is de speeltuin voor vandalen aan het worden. Lees verder in Trouw.

Reacties (3)
04-08-2001, 19:33 door Anoniem
Hmm, ik durf eerder het volgende te stellen:

Internet bestaatuit:
- te veel windows nt/2000 servers die beheert worden door mensen die geen idee hebben van de gevaren die internet met zich mee brengt en blijkbaar te "lui" zijn om de nieuwste patches te installeren.
- te veel mensen die denken dat een attachment met de naam SUNJVBLK.EXE(of .vbs) geen kwaad kan

Zie tevens het artikel op http://www.time.com/time/columnist/taylor/article/0,9565,169678,00.html hoealwel enkele ik acties niet goedkeur maarja ...

[email]arno@wonderkind.nl[/email]
06-08-2001, 15:43 door --michael--
Originally posted by Unregistered


Internet bestaatuit:
- te veel windows nt/2000 servers die beheert worden door mensen die geen idee hebben van de gevaren die internet met zich mee brengt en blijkbaar te "lui" zijn om de nieuwste patches te installeren.


Mee eens, echter t schijnt ook hip te zijn om linux te installeren, omdat het l33t is om af te geven op Bill en z'n produkten. Enig besef hoeveel mensen een default linux aan hun breedband hangen ?
06-08-2001, 17:23 door Anoniem
'Windows is de draaiende motor achter de nieuwe economie'. Nee ! Als bedrijven of intellingen, sholen of thuis gebruikers eens de moeite zouden doen zich meer te verdiepen in de consequenties die een vaste verbinding met het internet inhoud (wat de gemiddelde nieuwe economie ondernemer WEL doet) als Beveiligheids kwesties zou het er allemaal wat rooskleuriger uitzien.

Natuurlijk kan ook een oplettende NT admin er niets aan doen dat een software gigant bug-paradise software uitbrengt als de IIS. Maar een echte oplettende NT admin die thuis is in de security wereld draait natuurlijk geen windows. Hierbij niet neer te kijken op de mensen die nog niet voor de open-source gemeenschap hebben gekozen maar ik raad ze toch aan wel te doen.

Een virus als Code Red kan niemand voorkomen behalve Microsoft en dit heeft ook niets te maken met het beveiligen van je systeem. Ook onder linux worden er zat fouten gevonden in software producten net als in die van Microsofts produten.

Wat WEL verkomen kan worden is het absurde idee dat linux alleen voor hackers of programmeurs geschikt is. Nieuwe distributies als Mandrake 8.0 en SuSe rijken zelf tot het gebruiksgemak van Windows. Naar mijn menig is een linux WORKSTATION zelf makkelijker te configureren en te gebruiken als een steeds maar blauw kleurende windows machine.

Ook het beveiligen van linux machines verbonden met internet kan erg gemakkelijk worden gedaan.

' Hackers hebben het vooral gemunt of de software van software gigant microsoft ' ... tja, oud-hacker Rop zou beter moeten weten ! Hackers, de motor achter de open-source linux wereld hebben weinig interesse in MS zijn producten. De 13 jarige zoontjes van deze mannen en vrouwen daarentegen zijn andere verhalen ...

M. vr. gr.

JOep Gommers
[email]joepgommers@hetnet.nl[/email]

Het aandeel windows servers verbonden met internet zal niet veel afwijken zo niet dan wel lager zijn dan het aantal *NIX servers verbonden met het internet.

Windows gebruikers daarentegen zullen er nu nog meer zijn als *NIX gebruikers, maar deze mensen zijn dan ook geen doelwitten voor hackers. Hoogstends voor rare virus freaken ...

-----
http://gardenofdissonance.virtualave.net/papers
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.