image

Computervirus stuit steeds vaker op waakzame provider

zaterdag 4 augustus 2001, 21:37 door Redactie, 4 reacties

Steeds meer internetproviders in Nederland scannen de e-mails van klanten op computervirussen. De providers zeggen dat de omstandigheden hen nopen tot het filteren van de elektronische berichten. Er komen steeds meer virussen bij, in een tempo van tweehonderd per maand, en de schade die ze toebrengen neemt toe.
Lees verder in de Volkskrant.

Reacties (4)
06-08-2001, 15:00 door Anoniem
Het enige wat het virusscannen door ISP´s oplevert (uiteraard IMHO) is een vals gevoel van veiligheid, plus een inbreuk op het briefgeheim, voor zover van toepassing op e-mails...
07-08-2001, 00:05 door Anoniem
Steeds meer???? Wie dan wel ???

En by the way...laten ze AUB met hun scanners van mijn data afblijven !! De KPN --PIEPT-- toch ook geen Hijgers?????!!!!!!!

-N-
07-08-2001, 14:09 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
En by the way...laten ze AUB met hun scanners van mijn data afblijven !! De KPN --PIEPT-- toch ook geen Hijgers?????!!!!!!!
-N-

ligt er aan wat ze er mee doen als er een virus in de mail wordt gevonden. Als het resultaat is dat de mail verwijderd wordt ben ik het met je eens.

Maar als ze een virus vinden in een mailtje en dan een waarschuwing in het subject zetten zou ik dat een goede zaak vinden.

Frans.
08-08-2001, 08:15 door Anoniem
Ik vind dat de verantwoordelijkheid bij de eindgebruiker ligt en dat de ISP (provider) van e-mail af moet blijven. Ik zie de PTT al elke brief openstomen om te kijken of het geen bom-brief of iets dergelijks is. Dat mag ook niet. Als je als eindgebruiker een goede virusscanner koopt en deze tenminste 1 keer in de week bijwerkt met de laatste updates ben je zeker goed beschermd. Uiteraard, 100% bescherming kan niets of niemand bieden. Behalve de waakzaamheid van de eindgebruiker zelf. Zodra mijn (kabel) provider zonder mijn toestemming e-mail op virussen zou gaan scannen, zou ik onmiddelijk mijn abbonnement opzeggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.