image

11 van 26 virusscanners falen anti-virustest

vrijdag 9 oktober 2009, 13:57 door Redactie, 18 reacties

Het virusscanner keurmerk en testorgaan Virus Bulletin heeft deze maand 26 virusscanners op de pijnbank gelegd en dat was voor 11 producten geen prettige ervaring. Bij de elf virusscanners die de VB100 certificering misliepen, zaten ook Avira en Sophos. Hoewel de software goed presteerde, misten beide een Virut exemplaar. Reden genoeg om ook het VB100% keurmerk te missen. De RAP ('Reactive en Proactive') tests pakten wel goed uit voor Trustport en G Data, die vanwege hun "dual-engine" trager scanden, maar wel meer malware detecteerden. Het ging tijdens de test voornamelijk om zakelijke versies van de virusscanners.

"De test van deze maand was een echte uitdaging voor de producten, die onder andere twee verschillende varianten van een zeer lastig polymorfisch virus bevatte. We gebruikten een groot aantal exemplaren van beide om de detectie nauwkeurig te meten, en ontdekten dat veel producten met deze naarlingen moeite hebben", aldus testdirecteur John Hawes. Om de ontwikkeling van anti-virus producten over een langere tijd in kaart te brengen, maakte Virus Bulletin het "RAP quadrant" (zie screenshot). Dat laat zowel de reactieve als proactieve detectiescore zien. De test, waarvan de volledige versie hier is te bekijken, werd uitgevoerd op Windows Server 2008. Tijdens de volgende test in december kijkt men naar de prestaties van virusscanners op Windows 7. Hieronder de producten die de certificering wel en niet haalden.

Niet

  • AhnLab V3Net
  • Authentium Command Anti-Malware
  • Avira AntiVir Server
  • Filseclab Twister AntiVirus
  • Fortinet FortiClient Endpoint Security
  • Frisk F-PROT Antivirus
  • Ikarus virus.utilities
  • Kingsoft Internet Security 2009 (Advanced en Standard edition)
  • Sophos Anti-Virus
  • VirusBuster for Servers

Wel
  • Alwil avast! Professional
  • AVG Internet Security Network Edition
  • BitDefender Security for Windows Servers
  • CA eTrust
  • eScan Internet Security
  • ESET NOD32 Antivirus
  • F-Secure Anti-Virus for Windows Servers
  • G Data AntiVirus
  • Kaspersky Anti-Virus 6 for Windows Servers
  • K7 Total Security Desktop Edition
  • McAfee VirusScan Enterprise
  • Microsoft Forefront Client Security
  • Quick Heal AntiVirus Lite
  • Symantec Endpoint Protection
  • Trustport Antivirus
Reacties (18)
09-10-2009, 14:06 door Anoniem
Het verbaast mij dat produkten als Microsoft Onecare en Microsoft Forefront beter scoren dan bijvoorbeeld de scanners van Mcafee en Symantec als ik het overzicht mag geloven. Is deze test betrouwbaar, en scoort Microsoft werkelijk beter dan de meeste antivirus vendors in pro-aktieve controle ??
09-10-2009, 14:13 door Anoniem
Microsoft is de test wel doorgekomen. Is het niet een beetje erg laf van security.nl om dat dood te zwijgen? Het is weer een bewijs dat security.nl alleen maar negatief wil zijn over Microsoft. Positieve zaken worden hier stelselmatig genegeerd. Waarmee aan de integriteit van de berichten hier alweer getwijfeld moet worden.
09-10-2009, 15:02 door Karl Hungus
Interessante grafiek, vooral omdat het tests over een langere periode betreft. (Vooral: 'Welke scanners scoren altijd erg slecht?')
De RAP tests (http://www.virusbtn.com/vb100/rap-index.xml) van VB zijn sowieso interessant en meer 'real world' dan hun traditionele 'VB-Award' aanpak.

*offtopic*
Door Anoniem: Microsoft is de test wel doorgekomen. Is het niet een beetje erg laf van security.nl om dat dood te zwijgen? Het is weer een bewijs dat security.nl alleen maar negatief wil zijn over Microsoft. Positieve zaken worden hier stelselmatig genegeerd. Waarmee aan de integriteit van de berichten hier alweer getwijfeld moet worden.
Naïef, je moet de integriteit van alle berichtgeving altijd in vraag stellen.
09-10-2009, 16:06 door MrBil
Gelukkig bestaat Virus Bulletin!
09-10-2009, 17:36 door Anoniem
Avira staat onder de "niet" lijst???
Ik vind hun nog behoorlijk hoog staan in deze test. forefront en g-data staan iets verder qua proactive detectie,
En qua reactive detectie staat alleen g-data er boven.
Een onterecht beeld wordt geschetst over de kwaliteit van AV scanners door zo'n artiekel, Als je een sample van een polimorph virus mist is minder erg dan dat je maar 40 procent procactieve detectie hebt zoals bijv. symantec die onder het "wel" lijstje valt.
In ieder geval vind ik security.nl wel vol lof over Microsoft als je het artikel van windows 7 leest. En ik vind forefront en onecare een verwachtte score neer zetten. Dus.. dat ze MS afbranden is niet terecht.
09-10-2009, 18:50 door Ziekheid
Avira staat 2e op de reactive detection lijst en 3e op de proactive detection lijst van virus bulletin maar slaagt niet omdat ze 1 virut exemplaar missen?
Ik snap het niet.
09-10-2009, 18:57 door Anoniem
Door Karl Hungus: Interessante grafiek, vooral omdat het tests over een langere periode betreft. (Vooral: 'Welke scanners scoren altijd erg slecht?')
De RAP tests (http://www.virusbtn.com/vb100/rap-index.xml) van VB zijn sowieso interessant en meer 'real world' dan hun traditionele 'VB-Award' aanpak.

*offtopic*
Door Anoniem: Microsoft is de test wel doorgekomen. Is het niet een beetje erg laf van security.nl om dat dood te zwijgen? Het is weer een bewijs dat security.nl alleen maar negatief wil zijn over Microsoft. Positieve zaken worden hier stelselmatig genegeerd. Waarmee aan de integriteit van de berichten hier alweer getwijfeld moet worden.
Naïef, je moet de integriteit van alle berichtgeving altijd in vraag stellen.
Huh? Zeg dat nog eens? En dan in gewoon Nederlands graag.
09-10-2009, 19:46 door ruudj
Ik vind de berichtgeving van Security.nl kritisch en objectief (en zo hoort het ook m.i.) en mij hoor je niet klagen. Ik ben overigens blij met de score van Forefront (en die verbaast mij dan weer niet nadat ik uitgebreid heb gesproken met het team in de US.. Ze werken zich daar tig slagen in het rond).

Overigens geeft de Forefront score goede hoop voor een toekomstige test van Microsoft Security Essentials.

Ruud de Jonge
Microsoft Nederland
09-10-2009, 22:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-10-2009, 23:35 door prikkebeen
Door ruudj: Ik vind de berichtgeving van Security.nl kritisch en objectief (en zo hoort het ook m.i.) en mij hoor je niet klagen. Ik ben overigens blij met de score van Forefront (en die verbaast mij dan weer niet nadat ik uitgebreid heb gesproken met het team in de US.. Ze werken zich daar tig slagen in het rond).

Overigens geeft de Forefront score goede hoop voor een toekomstige test van Microsoft Security Essentials.

Ruud de Jonge
Microsoft Nederland


Ik ben blij om te lezen dat jullie in ieder geval niet SLAPEND rijk worden met jullie software.
Succes ermee.
09-10-2009, 23:56 door Anoniem
Ben ik nou dyslectisch of staat Trend Micro er met Setver Protect / OfficeScan / ScanMail etc. etc. er niet tussen ?!? En waarom dan wel niet?

Greatz,
10-10-2009, 09:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-10-2009, 14:09 door Anoniem
Door ruudj: Ik vind de berichtgeving van Security.nl kritisch en objectief (en zo hoort het ook m.i.) en mij hoor je niet klagen.

Ik vind de berichtgeving op security.nl een herschrijfsel (of samenvatting) van een persbericht waaraan doorgaans geen enkele redactionele uiting op wordt gedaan. En zo hoort het mi ook: geef me de informatie om te bepalen of het artikel interessant genoeg is om te lezen en dan vorm ik zelf wel een oordeel.

Ik klaag ook niet: ik lees artikels over testen van anti-virus software doorgaans met eem knipoog en vermaak me opperbest met de reacties die daarop ALTIJD volgen. In het verleden pleitte ik nog wel eens voor het achterwege laten van dit soort berichten over AV testen, totdat ik de lol er van in zag. Ik denk dat de redactie ook wel eens rollend over de vloer ligt na het lezen van zoveel kul.

@redactie: ga zo door !

Robert
10-10-2009, 16:49 door Anoniem
In de tekst staat dat 26 virusscanners zijn getest waarvan 11 niet geslaagd zijn. In het overzicht staan 25 virusscanners waarvan er 10 niet geslaagd zijn. In het rijtje van niet geslaagde scanners ontbreekt er dus een.
11-10-2009, 17:43 door Anoniem
Door Draconian: Dat mensen deze testen nog serieus nemen met iedere keer een andere uitslag van een momentopname. Haal de plaat voor je kop weg.
Hoe zou het dan moeten?
12-10-2009, 08:01 door Anoniem
"Microsoft is de test wel doorgekomen. Is het niet een beetje erg laf van security.nl om dat dood te zwijgen? Het is weer een bewijs dat security.nl alleen maar negatief wil zijn over Microsoft. Positieve zaken worden hier stelselmatig genegeerd. Waarmee aan de integriteit van de berichten hier alweer getwijfeld moet worden."

Volslagen onzin. Het wordt ook niet doodgezwegen, want je kunt gewoon in het artikel lezen dat Microsoft de test is doorgekomen, net zoals bijvoorbeeld Mcafee en Symantec. Maar kennelijk is het artikel 'anti-Microsoft' omdat het vooral gaat over de bedrijven die niet door de test gekomen zijn, en ontgaat het je dat alle andere bedrijven die wel door de test zijn gekomen ook niet worden genoemd buiten het overzicht.

Je reactie is eerder een bewijs dat je nogal selectief leest, en op basis daarvan de integriteit van anderen in twijfel wenst te trekken.
12-10-2009, 20:40 door Anoniem
Door Anoniem: Ben ik nou dyslectisch of staat Trend Micro er met Setver Protect / OfficeScan / ScanMail etc. etc. er niet tussen ?!? En waarom dan wel niet?

Greatz,

dan ben ik ook dyslectisch. Want ik zie ze ook niet. Wat mij opvalt is dat veel van deze test TrendMicro nooit wordt meegenomen. Maar dat dit toch 1 van de betere scanners is op de markt met een scale aan goede producten zoals IMSS, ISMH, Scanmail, Officescan (windows, Linux) etc.

Wel weer jammer.
15-10-2009, 18:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ben ik nou dyslectisch of staat Trend Micro er met Setver Protect / OfficeScan / ScanMail etc. etc. er niet tussen ?!? En waarom dan wel niet?

Greatz,

dan ben ik ook dyslectisch. Want ik zie ze ook niet. Wat mij opvalt is dat veel van deze test TrendMicro nooit wordt meegenomen. Maar dat dit toch 1 van de betere scanners is op de markt met een scale aan goede producten zoals IMSS, ISMH, Scanmail, Officescan (windows, Linux) etc.

Wel weer jammer.
Nou, in de tests die ik gezien heb met Trend Micro erbij, scoorden ze steevast matig tot slecht. Het zou me niks verbazen als ze gewoon niet meer willen getest worden!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.