image

NASA-hacker McKinnon uitgeleverd aan VS

donderdag 28 augustus 2008, 16:53 door Redactie, 15 reacties

De Britse systeembeheerder die het Pentagon en NASA hackte moet toch naar de Verenigde Staten om zich voor zijn daden te verantwoorden. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens wilde het hoger beroep van Gary McKinnon niet behandelen. Eerder oordeelde het Britse gerecht al dat McKinnon moest worden uitgeleverd, maar de Brit vestigde tevergeefs zijn hoop op het Europese Hof. Daardoor staat niets meer zijn uitlevering aan de Verenigde Staten in de weg.

Toch weet de advocate van McKinnon niet van ophouden. Omdat er onlangs bij hem het syndroom van Asperger is geconstateerd, wil ze de Minister van Binnenlandse Zaken aanschrijven om de vervolging in Groot-Brittannië plaats te laten vinden. "Onze cliënt moet nu duizenden kilometers van zijn gezin verwijderd vervolging en gevangenneming ondergaan, in een land dat hij nog nooit heeft bezocht."

Volgens de advocate is de beslissing van de Britse overheid onderdeel van een zorgwekkende trend. Namelijk dat Britse burgers zijn overgeleverd aan buitenlandse aanklagers, ook al begaan ze het misdrijf in Groot-Brittannië. McKinnon, beter bekend als Solo, hackte zo'n 100 computers van het Amerikaanse leger en NASA, op zoek naar informatie over buitenaards leven. Hij zou zijn gepakt toen hij een foto van een buitenaards ruimteschip downloadde. Omdat hij zijn eigen e-mailadres gebruikte was hij eenvoudig door de autoriteiten te traceren.

Reacties (15)
28-08-2008, 16:55 door Anoniem
Amerikaanse gevangenis zal geen pretje zijn.
Beste in Engeland verblijven voor een proces.
28-08-2008, 18:24 door SirDice
Asperger wordt tot het autismespectrum gerekend. Zoals bij andere stoornissen uit dit spectrum is er een onhandige motoriek, moeite met het lezen van sociale situaties, gebrek aan inlevingsvermogen, moeite met veranderingen, een neiging tot vaste, rituele gewoonten (vgl. bijgeloof), een voorkeur voor bezigheden en interesses met sterk herhalende of systematische elementen, bijvoorbeeld het verzamelen van een bepaald soort voorwerp, obsessief bezig zijn, en makkelijk opgaan in fantasiewerelden (b.v. science-fiction-werelden).

Komt wel aardig overeen met dit figuur geloof ik :)
28-08-2008, 19:40 door Anoniem
Door SirDice
Asperger wordt tot het autismespectrum gerekend. Zoals bij andere stoornissen uit dit spectrum is er een onhandige motoriek, moeite met het lezen van sociale situaties, gebrek aan inlevingsvermogen, moeite met veranderingen, een neiging tot vaste, rituele gewoonten (vgl. bijgeloof), een voorkeur voor bezigheden en interesses met sterk herhalende of systematische elementen, bijvoorbeeld het verzamelen van een bepaald soort voorwerp, obsessief bezig zijn, en makkelijk opgaan in fantasiewerelden (b.v. science-fiction-werelden).

Komt wel aardig overeen met dit figuur geloof ik :)
misschien heeft hij ook nog wel gelijk, als je sommige dingen ziet en leest dan zou je spontaan asperger krijgen!
maar wat de zaak ook is, het pentagon is flink op zn bek gegaan, en daar zal iemand voor boeten, het doet mij sterk denken aan dat men hem als voorbeeld wil stellen...
de geeiste straf is ook veel te hoog, andere hackers krijgen een 3 tot 5 jaar, en mckinnon willen ze voor 60 jaar opsluiten, dat krijg je zlefs voor moord bijna nooit, maar een hacker is wel zo gevaarlijk dat je m 60 jaar op moet sluiten?
ik vind het een vreemd zaakje iig.
28-08-2008, 21:06 door Anoniem
Eigen schuld , dikke bult.
Als je met illegale activiteiten bezig bent , moet je ook de consequenties aanvaarden.
En niet gaan janken als een klein kind als je gepakt word.
28-08-2008, 21:27 door Anoniem
Asperger is inderdaad een mogelijke verklaring als je 100 PC hackt om een foto van een ruimteschip te downloaden. Ik vond het al een beetje vreemd. Ik blijf het wel raar vinden dat iemand die 100 PC's weet te hacken dan eenvoudigweg zijn e-mailadres achterlaat.
28-08-2008, 23:54 door Morca
Pas op voor het zeepje!
http://i110.photobucket.com/albums/n108/echogreek/its-a-trap.jpg
29-08-2008, 11:55 door Anoniem
Als je je doel hebt bereikt, en in staat bent om het ruimteschip te downloadde is de andreline kick zo hoog dat je kans hebt om zomaar je eigen e-mail in te vullen. En ja, dat was de fout!

Een shande dat ze daar moeilijk over doen, neem hem dan in dienst
29-08-2008, 12:10 door Anoniem
oke, het is die gast zijn eigen schuld, daar zal je mij ook niet over horen, maar om hem dan voor 60 jaar op te willen sluiten?
er zijn genoeg gevallen waarin moordenaars en kinderverkrachters er met lichtere straffen af komen, de strafmaat is niet in verhouding tot zijn misdaad, er zijn spam en spy/malware verspreiders die heel wat meer schade veroorzaken, maar er met boetes en een mooie baan bij de politie vanaf komen...
29-08-2008, 18:40 door Anoniem
Ik zie niemand klagen over het feit dat deze meneer wordt uitgeleverd aan een stelletje oorlogszuchtige klingons die wat mij betreft gelijk voor een oorlogstribunaal mogen verschijnen!! Van mensenrechten hebben ze daar noooit gehoord maar wel als een hypocriet lopen te blaeten over China enzo.

Rex.
29-08-2008, 19:09 door Gutsy Gibbon
Door AnoniemEigen schuld , dikke bult.
Als je met illegale activiteiten bezig bent , moet je ook de consequenties aanvaarden.
En niet gaan janken als een klein kind als je gepakt word.

Als je 5 km te hard rijd weet je ook dat je illegaal bezig bent.
Is er bij jou dan geen fatsoen om te denken dat het om de soort misdaad gaat en niet omdat iemand zwart-wit een wet overtreedt.
29-08-2008, 20:44 door Anoniem
dit bedoel ik:
http://www.nu.nl/news/1722694/53/OM_eist_16_maanden_cel_voor_cybercrime.html

16 maand cel en 9000 euro boete, voor hacken van 50.000 pc's, afpersing en stelen van persoongegevens...
dit is een "normale" straf voor hackers...
31-08-2008, 14:30 door Anoniem
Volgens mij hebben de NASA en het Pentagon gewoon heel veel te verbergen. 60jaar opsluiting omdat hij door hun informatie zit te rommelen? Als ze eerlijk bezig waren daar hadden ze gezegt zoek maar je vind toch niets... En voor de mensen die zeggen "eigenschuld". Als je het zijn eigen schuld vind is het ook de schuld van de desbetrefende organisaties, want die zijn niet goed genoeg beveiligd. Bijvoorbeeld: jij laat je fiets met sleutel enal op een station staan. Ook je eigenschuld dat je fiets is gestolen wou je zeggen? Een beetje mischien wel.. maar natuurlijk ook van de gene die hem heeft gestolen! En als die man echt geobsedeerd was kan ik best begrijpendat hij zo nieuwsgierig is geworden naar de echte antwoorden.
31-08-2008, 22:41 door Anoniem
Walgelijke machthebbers daar . O.a. Nasa is leugenachtige organisatie, die doorspeelt wat wij kleuters mogen weten....De orkanen treffen de VS niet voor niets lijkt me.....
01-09-2008, 13:50 door SirDice
Subtiel verschil met de strafmaat hier in Nederland en in de USA.. In de USA krijg je voor elke "count" waar je schuldig aan bevonden wordt een X aantal maanden. Aan het eind van het liedje worden al die counts bij elkaar opgeteld om tot de totale straf te komen, zo komt men aan een maximale straf van 60 jaar (als'ie op alle counts schuldig wordt bevonden). Hier in Nederland is dat niet het geval en wordt er naar het totaal plaatje gekeken.
05-10-2008, 18:29 door Anoniem
Om meer inzicht te krijgen in het amerikaanse rechtssysteem:

Dit gaat over een hacker die opgesloten is vanwege dingen die hij nooit gedaan heeft. Het geeft een goed beeld van het amerikaanse rechtssysteem dat vaak niet geeft om waarheid::
http://video.google.com/videoplay?docid=-6746139755329108302&hl=en

Hier een interview:
http://video.google.com/videoplay?docid=-8690427088949208642&hl=en
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.