Gisteren wist een website defacer weer eens de media te halen, maar is dit eigenlijk wel nieuws? Uit onderzoek door auditbedrijven voor auditbedrijven blijkt dat 82% van alle websites lek is. Oftewel een site kraken is kinderlijk eenvoudig en als het over defacements gaat, eigenlijk de digitale variant van taartgooien, zijn het vaak ook "kinderen" die zich hiermee bezighouden. Toch is het scriptkiddie NetDevil weer gelukt om zichzelf in de schijnwerpers te gooien.
Maar waarom brengt de NOS dit "nieuws". Het defacen van websites is al zo oud als de weg naar Rome, sterker nog, dagelijks worden duizenden websites voor allerlei motieven gekraakt. Nu is NetDevil niet de beste defacer, dat is volgens defacement archief Zone-H is dat iskorpitx. Zou het dan zijn om het publiek te waarschuwen als ze internetcafe-charlie.nl bezoeken of een afspraak bij hairextensionspurmerend.nl willen maken, ze een saai YouTube filmpje kunnen aantreffen waarin iemand Fitna op de korrel neemt?
Misschien wil de NOS de websitebeheerders bewust maken dat ze hun site beter moeten beveiligen of dat veilige hosting een verstandig idee is? Dat is ijdele hoop, tenslotte kiezen de meeste 'pop en mom' sites voor 'elcheapo budget hosting' van twee euro per jaar. Dan kan het natuurlijk voorkomen dat je provider vergeet PHP4 te patchen en iemand als NetDevil langskomt. Die trouwens al sinds vorige week druk bezig is, maar nogmaals, het ging de NOS natuurlijk niet om het laatste nieuws, maar om het Moslim-gehalte van de scriptkiddie.
En dat is jammer. De aanvallen die er werkelijk toe doen, het via SQL-injectie hacken van websites om daar allerlei exploits te plaatsen, halen namelijk niet de media. Aanvallen die wel impact op de lezers en kijkers van het journaal hebben, want zijn dat niet de mensen die vergeten hun computers te patchen en zo via een drive-by besmet raken? Het is dan ook te hopen dat "Moslimhackers" zich hier voortaan mee bezig gaan houden, anders halen serieuze IT-security onderwerpen nooit de media.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Security Officer
36 - 40 uur
Als Security Officer zorg je dat het infrastructuur platform, de -broncode en de VECOZO werkplek van VECOZO zo min mogelijk kwetsbaarheden kennen. Dit doe je door kwetsbaarheden inzichtelijk te maken en op te lossen. Zo speel jij een cruciale rol in de beveiliging van al onze gegevens en bedrijfsmiddelen.
Juridische vraag: Als mijn werkgever van mij verlangt om aan te geven of ik Corona heb, dan wel mij heb laten testen of mij ...
Certified Secure LIVE Online
Certified Secure is LIVE. Cross Site Scripting vinden en voorkomen? Met z'n allen een volledige kubernetes cluster compromitteren? Of gewoon voorkomen dat een collega op een phishing mail klikt? Ontwikkel ook terwijl je thuiswerkt je Hacker Mindset!
Zoals altijd zijn ook onze LIVE trainingen hands-on en met persoonlijke begeleiding van ervaren Certified Secure instructeurs. Direct vanuit je browser en dus zonder nasty extra software!
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw team.
Het risico van een supply-chain-aanval, waarbij aanvallers via software of systemen van een derde partij bij organisaties weten ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.