image

Website Large Hadron Collider gehackt

zaterdag 13 september 2008, 11:14 door Redactie, 9 reacties

Het experiment met de Large Hadron Collider afgelopen woensdag stond niet alleen bij wetenschappers in de belangstelling. Griekse hackers wisten een van de servers van het laboratorium te hacken en de website te defacen. Volgens de Britse krant The Daily Telegraph zouden de onderzoekers zich zorgen hebben gemaakt over wat de hackers konden doen. Die zouden namelijk "een stap verwijderd zijn" van het controle systeem van een van de gigantische detectoren. Eenmaal toegang tot deze machine hadden de aanvallers die kunnen uitschakelen.

De aanval is opgeeist door het Greek Security Team en zou eerder een leerzame les dan een poging tot sabotage zijn. Op de website maakten de aanvallers de beveiliging belachelijk en lieten tevens weten geen schade te hebben veroorzaakt. Een woordvoerder bevestigt dit en merkt tevens op dat de aanval, die tegelijkertijd met het experiment begon, snel ontdekt werd.

Volgens een van de wetenschappers is waarschijnlijk iemand van Fermilab's Tevatron (de concurrerende deeltjesversneller in Amerika) gehackt en wisten de aanvallers zo aan de logingegevens te komen. De gehackte website cmsmon.cern.ch zou vanwege de aanval nog steeds onbereikbaar zijn.

Reacties (9)
13-09-2008, 12:28 door spatieman
oh.
Het waren dus de grieken die ons bijna hadden vernietigt..
13-09-2008, 14:19 door Paultje
Mensen, de Large Hadron Collider werd alleen GETEST op de werking. Het experiment van de Oerknal zal waarschijnlijk volgend jaar plaatsvinden.
14-09-2008, 12:28 door jefdom
getest of niet die mensen doen gevaarlijke dingendie lijken op god spelen,dan kun je toch wel verwachten dat ze een beetje beter beveiligd zijn?of heb ik het som verkeerd!
15-09-2008, 02:55 door Anoniem
Door jefdomgetest of niet die mensen doen gevaarlijke dingendie lijken op god spelen,dan kun je toch wel verwachten dat ze een beetje beter beveiligd zijn?of heb ik het som verkeerd!

ja
15-09-2008, 10:24 door Anoniem
Door PaultjeMensen, de Large Hadron Collider werd alleen GETEST op de werking. Het experiment van de Oerknal zal waarschijnlijk volgend jaar plaatsvinden.

Yup
15-09-2008, 10:40 door Anoniem
Die zouden namelijk "een stap verwijderd zijn" van het controle systeem van een van de gigantische detectoren. Eenmaal toegang tot deze machine hadden de aanvallers die kunnen uitschakelen.

Welke professor is dan zo slim geweest om de webserver aan het interne netwerk te hangen??? Ze kunnen wel ff een deeltjesversneller ontwerpen en laten bouwen, maar niet op het idee komen om de computers die dat ding moeten besturen van het internet af te houden...

Of doen ze aan thuiswerken? ;)
15-09-2008, 11:31 door Anoniem
Door jefdomgetest of niet die mensen doen gevaarlijke dingendie lijken op god spelen,dan kun je toch wel verwachten dat ze een beetje beter beveiligd zijn?of heb ik het som verkeerd!

Ze spelen juist niet voor god. Maar doen belangrijk historisch onderzoek. Zoals vermeld in het bericht ging het waarschijnlijk om account gegevens die in de mail van een user stonden. de user is gehackt en zodoende de europesche website.
15-09-2008, 15:31 door Anoniem
Door PaultjeMensen, de Large Hadron Collider werd alleen GETEST op de werking. Het experiment van de Oerknal zal waarschijnlijk volgend jaar plaatsvinden.
En het duurt tot 2019 voor er voldoende vermogen is opgebouwd om dit stadium te bereiken.
Maar ik mag hopen dat de werkelijke besturingssoftware daar niet aan het web hangt...
16-09-2008, 14:09 door wimbo
En maar hopen dat ze niet ontdekken dat de oerknal is ontstaan door een Large Hadron Collider....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.