image

Microsoft verdedigt "terugbelfunctie" Internet Explorer 8

zaterdag 13 september 2008, 11:42 door Redactie, 11 reacties

De suggestiefunctie van Internet Explorer 8 maakt geen inbreuk op de privacy van gebruikers, zo laat Microsoft zelf weten. De functie stelt websites voor aan de hand van de URLs die de gebruiker in de adresbalk typt. De browser zou slechts een beperkte hoeveelheid informatie naar Redmond sturen en IP-adressen worden zo goed als meteen verwijderd. "We verzamelen zo weinig identificeerbare informatie als mogelijk," aldus Microsoft manager Cyra Richardson. Het zou alleen om de URLs gaan die de gebruiker bezoekt, browserversie en "algemene lokale informatie".

Volgens Richardson is de functie van Internet Explorer 8 niet te vergelijken met de soortgelijke functie in Google's Chrome. Microsoft zou namelijk niet de toetsaanslagen bewaren, iets wat de zoekgigant wel doet. Daarnaast bewaart Microsoft alleen de uiteindelijk getoonde URL. "Suggested Sites is verbonden met de geschiedenis van de browser en kijkt niet naar toetsaanslagen. "IE bewaart alleen de URL die het moet laden, als die URL in je geschiedenis wordt bewaard." Ook stuurt de functie geen cookies naar Microsoft's servers, zoals wel het geval is met Google Suggest. "De data die we loggen is eigenlijk vrij onschuldig," gaat Richardson verder.

Microsoft bewaart de informatie anderhalf jaar en verwijdert dan wat gegevens van de URLs die het van IE8-gebruikers verzameld heeft. Om de suggestie functie in IE te gebruiken moet de gebruiker zijn of haar nadrukkelijke toestemming geven. Bij Google is de optie standaard ingeschakeld en moeten gebruikers die zelf uitschakelen.

Reacties (11)
13-09-2008, 12:19 door Eerde
Microsoft bewaart de informatie anderhalf jaar en verwijdert dan wat gegevens van de URLs die het van IE8-gebruikers verzameld heeft.
Nou M$ fanboys verdedig dit maar eens tov Google's 9 maanden.
13-09-2008, 12:42 door Anoniem
Nou Eerde, Bij IE8 moet je het zelf inschakelen en bij goegel moet je het zelf uitschakelen.
Verder is het een non discussie omdat jij dit met je GNU appel toch niet tegenkomt.
13-09-2008, 12:44 door prikkebeen
"e browser zou slechts een beperkte hoeveelheid informatie naar Redmond sturen en IP-adressen worden zo goed als meteen verwijderd."

Oke *.Microsoft Spokesperson. Gezien de geschiedenis van uw bedrijf geloven we u onvoorwaardelijk. :)
13-09-2008, 14:16 door Paultje
Iemand vertelde mij dat deze terugbelfunctie al heel lang bestaat in Microsoft producten. Zelf kwam de persoon achter een geheim DBX bestand waar alle handgetypte URL's stonden. Ik weet zelf niet wat daar van waar is, maar ik maak mij wel enige zorgen over bepaalde bedrijven die er alles aan doen om de zaak te bagatelliseren.
13-09-2008, 15:30 door Eerde
Door PaultjeIemand vertelde mij dat deze terugbelfunctie al heel lang bestaat in Microsoft producten. Zelf kwam de persoon achter een geheim DBX bestand waar alle handgetypte URL's stonden. Ik weet zelf niet wat daar van waar is, maar ik maak mij wel enige zorgen over bepaalde bedrijven die er alles aan doen om de zaak te bagatelliseren.
Zoek maar even op www.Groklaw.com, nou vooruit ik heb het zelf even gedaan voor de goegemeente hier.
http://www.groklaw.net/article.php?story=20060608002958907 van zondag: Juni 11, 2006.
Om te beginnen dit:

* Windows product key
* PC manufacturer
* Operating System version
* PID/SID
* BIOS information (make, version, date)
* BIOS MD5 Checksum
* User locale (language setting for displaying Windows)
* System locale (language version of the operating system)
* Office product key (if validating Office)
* Hard drive serial number

Meer hier;
http://blogs.zdnet.com/BTL/?p=3175
http://blogs.zdnet.com/BTL/?p=3168
En die DBX spyware;
http://www.spywareremove.com/removetemplatedbx.html
13-09-2008, 16:25 door Goeroeboeroe
Eerde zal nu wel weer gaan roepen dat ik word betaald door Microsoft, maar ik ben zo vrij om toch maar even het rapport van McAfee SiteAdvisor te geven over de door hem genoemde site spwyareremove:
http://www.siteadvisor.com/sites/spywareremove.com?ref=safe&client_ver=FF_26.6_6275&locale=en-US&premium=false&client_type=FF&aff_id=0

Om je de moeite te besparen vul ik dit vast in voor je, Eerde: uiteraard worden die mensen die daar iets schrijven over die site ook betaald door Microsoft.
Tja, ik weet niet, als je daar je informatie vandaan moet halen...
13-09-2008, 17:25 door Eerde
Op McAfee SiteAdvisor, die je zelf aangeeft staat:
I'm suprised that Microsoft is even affiliated with spywareremove.com (as seen on the links page)!
Tja, ik weet niet, als je daar je informatie vandaan moet halen..
Tsja, M$ raad die site zelf aan.

Verder, WC-eend (McAfee) zal echt geen Chlorix (Spywareremove.com) aanbevelen.

Maar heb je nu geen enkele andere reactie dan op mijn laatste linkje... ? Of mag ik aannemen dat het vet verder volstrekt met mij eens bent wat betreft het spioneren van M$...
13-09-2008, 17:40 door Goeroeboeroe
Nee, ik heb verder geen enkele reactie. Ik heb alleen gereageerd omdat je 'n link naar 'n foute site die spyware of soortgelijke rommel verspreidt hier neerzet. Waarmee je in ieder geval al hebt gezorgd dat die site 'n backlink erbij heeft gekregen.
En verder? Ik werk net als jij met Linux. Al jaren. Jij hebt mij ervan beschuldigd door Microsoft betaald te worden. Prima. Maar ik zet jou op dezelfde lijn als Nomen Nescio: zinloos om mee in discussie te gaan. Ik heb lang genoeg in de psychiatrie rondgelopen om een en ander te herkennen, grinnik.
Nogmaals: ik reageerde alleen omdat je 'n gevaarlijke link hier neerzet. En verder: al ga je hier virtueel naakt op je hoofd dansen: van mij krijg jij geen reactie. Doei, mede-linux-gebruiker.
13-09-2008, 18:07 door Eerde
Ik heb lang genoeg in de psychiatrie rondgelopen om een en ander te herkennen, grinnik.
Vreemd dat je je eigen makke dan niet herkent...
15-09-2008, 09:23 door Lamaar
Wat zeuren we hier nou toch weer over Microsoft? In een ander verhaal hier lees ik toch dat internetproviders een veel groter gevaar zijn? En warhoofd Eerde noemt daarbij ook de gebruikers als veel groter gevaar?

Maar hij ziet natuurlijk hier weer kans om zijn haat tegen alles wat Microsoft heet, te ventileren. Logisch dat hij psychiatrische patienten kan herkennen. Hij is er notabene zelf een.
18-09-2008, 03:00 door Anoniem
Deze site wordt de laatste tijd zwaar ontsiert door een stel pubers die het niet kunnen laten steeds ruzie menen te moeten maken. Ik stel voor dat jullie je msn/irc/aim/icq enz enz adres uitwisselen en daar mekaar gaan zitten terrorizeren. Hier gaat het over security aangelegen zaken. Niet over jullie persoonlijke problemen.

Rex.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.