image

Stopbadware gaat kopieerbeveiliging Spore onderzoeken

donderdag 18 september 2008, 16:23 door Redactie, 2 reacties

De kopieerbeveiliging van EA's nieuwste spel Spore is veel kopers een doorn in het oog en heeft op sommige punten veel overeen met badware. De voornaamste kritiek die gebruikers hebben is het feit dat ze het spel maar drie keer mogen installeren, waarna ze de uitgever moeten bellen. Een ander negatief punt is de gebruikte kopieerbeveiliging SecuROM. Die zorgt voor allerlei problemen, zoals vastlopers, het niet meer kunnen gebruiken van bepaalde programma's en ook hardware conflicten behoren tot de mogelijkheden.

Verder blijkt dat de kopieerbeveiliging niet duidelijk wordt vermeld bij de systeemeisen of tijdens de installatie van het spel en ook zeer lastig te verwijderen is. Allemaal punten die je niet bij een legitiem programma verwacht. Sterker nog, het zijn kenmerken van badware. De richtlijnen van StopBadware.org stellen dat alle te installeren software op duidelijk wijze aan de gebruiker wordt gemeld en wat diens functie is. In het geval van SecuROM is dit vaak niet het geval.

Verder moet de software eenvoudig zijn te verwijderen, zonder enige technische kennis. Na verwijdering van met SecuROM beveiligde software blijkt dat er nog delen van de kopieerbeveiliging achterblijven en dat is tegen de regels van StopBadware. "Het klopt dat de richtlijnen stellen dat gebundelde applicaties en functionaliteit duidelijk moeten worden vermeld. Het gaat dan ook om kopieerbeveiliging, met name die naar huis bellen," zegt Maxim Weinstein van StopBadware.org tegenover Security.nl. "Als de functionaliteit van de kopieerbeveiliging achterblijft (zoals het naar huis bellen of conflicteren met andere systeemfuncties) als het spel is verwijderd, dan zou dit ook typisch badware gedrag zijn."

Weinstein wil SecuROM niet meteen als badware bestempelen. "Het moet duidelijk zijn dat we verwachten dat gebruikers volledige controle hebben over wat er op hun computer geïnstalleerd en verwijderd wordt." Hij voegt daaraan toe dat Stopbadware Spore / SecuROM inmiddels op de lijst van te onderzoeken programma's is gezet. Het potentiële risico voor gebruikers en het aantal gebruikers bepaalt wanneer de software onderzocht wordt. Wanneer we de resultaten kunnen verwachten wil Weinstein niet zeggen. Hij merkt op dat het onderzoek mogelijk niet publiekelijk wordt gemaakt.

Reacties (2)
18-09-2008, 18:52 door Anoniem
"Hij merkt op dat het onderzoek mogelijk niet publiekelijk wordt gemaakt."
En het doel van dit onderzoek is dan..?
18-09-2008, 22:11 door Rene V
Sterker nog, de game is al lang gecracked.

1. Unrar
2. Burn or mount the image
3. Install the game
4. Don't install the download manager, don't start without copying over crack
first, don't register the game with an EA account, and don't go online
5. Copy the cracked content over from the Crack directory on the disc to
your installation directory\SporeBin
6. Play the game.

Spore *Crackfix* (c) Electronic Arts

There was a fault in 1 opcode in our previous crack for this game. We
completed the entire game with our initial crack and were unable to find any
gameplay bugs or crashes caused by this code, but we decided to release this
fix just in case

Ik speel het spel zelf niet, maar dit is dus het bewijs dat de game al gekraakt is en te spelen valt. SecurROM kopiëer beveiliging, het zou wat :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.