image

Verbod op anoniem surfen in strijd met rechten van de mens

donderdag 18 september 2008, 14:36 door Redactie, 11 reacties

De Chinese overheid, Amerikaanse inlichtingendienst NSA en een telecomorganisatie van de VN werken aan een plan om anonimiteit op het internet te verbieden, zoals eerder deze week bekend werd. Uit gelekte documenten blijkt dat de maatregelen vooral voor totalitaire regimes zijn bedoeld.

"Een politieke tegenstander van de overheid plaatst een artikel online waarin de overheid in een slecht daglicht komt te staan. De overheid verbiedt het voeren van oppositie en probeert de bron van het negatieve artikel te achterhalen. Aangezien het artikel via een proxy server is gepubliceerd, slaagt het hier niet in en wordt de anonimiteit van de auteur beschermd."

Om het publiek te laten geloven dat de maatregel noodzakelijk is, laat de VN weten dat op deze manier criminelen en terroristen zijn op te pakken. Maar dat is onzin, aldus informatica professor Steve Bellovin. "Een zeer klein aantal aanvallen gebruikt gespoofte IP-adressen; het echte IP-adres vertelt je al waar de aanval vandaan komt. In het geval van een DDoS-aanval zijn er teveel bronnen en kun je niets met de informatie doen. Ten derde is de machine die jouw aanvalt de gehackte machine van iemand anders, en om die te achterhalen en hun machine te laten shoonmaken kost veel tijd."

"TraceBack is voornamelijk handig in het monitoren van grote groepen mensen, daarom zijn de Chinezen en NSA in de eerste plaats zo geïnteresseerd in dit voorstel," gaat beveiligingsgoeroe Bruce Schneier verder. Hij vraagt zich af hoe deze zaak zal aflopen. De VN heeft namelijk niet de autoriteit om internetstandaarden af te dwingen. Daarnaast is het in strijd met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens artikel 19. Daarin staat: "Een ieder heeft recht op vrijheid van mening en meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid om zonder inmenging een mening te koesteren en om door alle middelen en ongeacht grenzen inlichtingen en denkbeelden op te sporen, te ontvangen en door te geven."

In de VS beschermt het eerste amendement het recht op anonieme meningsuiting. Het voorstel van de Q6/17 "IP Traceback" drafting group gaat echter veel verder. "Wanneer de Chinese overheid en NSA samenwerken om hun mogelijkheden om de wereld te bespioneren te verbeteren, moet je je afvragen wat er mis met de wereld is," besluit Schneier.

Reacties (11)
18-09-2008, 15:43 door awesselius
Maar wie geeft er nou eigenlijk om de rechten van de mens? Dat is toch achterhaalt? De voorvaderen van de Verenigde Staten van Amerika, die hadden die rechten nodig, maar wij als wereldburger toch niet meer? ;-)

Denk je er anders over, kijk dan eens naar deze website:

http://www.claimyourrights.eu/
http://www.thinkfree.ca/

- Unomi -
18-09-2008, 16:04 door Anoniem
Een ieder heeft recht op vrijheid van mening en meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid om zonder inmenging een mening te koesteren en om door alle middelen en ongeacht grenzen inlichtingen en denkbeelden op te sporen, te ontvangen en door te geven."

Die rechten bestaan in China toch helemaal niet?
Sorry hoor, maar wie daar nog in geloofd moet terugkruipen onder zijn steen en zich gaan schamen. We hebben het met z'n allen al veel te ver laten komen.
Onder het mom van veiligheid en terrorismebestrijding kan tegenwoordig alles.
18-09-2008, 16:35 door Anoniem
Daarom zijn er gelukkig nog steeds mensen die wel iets geven om de vrijheid van meningsuiting in combinatie met privacy. Check: www.volksopstand2008.nl
18-09-2008, 17:48 door Lamaar
Maar Amerikanen erkennen wel rechten hoor. De rechten van spammers bijvoorbeeld. Dat noemen ze dan vrijheid van meningsuiting.
18-09-2008, 17:55 door Emphyrio
Het verbaasd me niet dat Amerika hiermee op de proppen komt.
Mensenrechten ? Hebben ze nog nooit van gehoord, tenminste in Guatanamo niet.

Emphyrio :)
18-09-2008, 19:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-09-2008, 22:39 door Anoniem
Zolang mensenrechten een overheid in de weg staan, van welk land dan ook, dan hebben ze er maling aan.
19-09-2008, 01:57 door Anoniem
Door Jos VisserDe Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is het papier waarop het geschreven staat nog niet waard. Je kan er als burger geen enkele rechten aan ontlenen, en je kan er in geen enkele rechtbank ter wereld een beroep op doen.

That's the way.... Ik wordt altijd erg depressief van mensen zoals jij en heb tevens medelijden met je, maar je bent vast erg geliefd bij de 'Communistische Party' in China ;)
Zeker nooit gehoord van "Eendracht maakt macht" of van "proletariërs aller landen verenigt U", of van "je mantendrai"

Zolang "wij" alles maar laten gebeuren, heb JIJ groot gelijk.... MAAR zo zijn er geen naties geboren, weleens gehoord van Willem van Oranje, die een grootmacht heeft verslagen... jij nep Nederlander ;)

"De wereld is gevaarlijk om in te leven, niet omwille van wie het kwaad begaat, maar wel omwille van hen die alles afremmen en maar laten begaan." (Albert Einstein.)

Ik zou daarentegen zeggen: Un0mi 4 President ! ;)

"So long as the rulers are comfortable, what reason have they to improve the lot of their serfs?"
Bertrand Russell, 1952 (p61)
19-09-2008, 03:23 door Anoniem
Door AnoniemDaarom zijn er gelukkig nog steeds mensen die wel iets geven om de vrijheid van meningsuiting in combinatie met privacy. Check: www.volksopstand2008.nl

Bedankt voor deze tip !
20-11-2008, 09:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-12-2008, 04:32 door vivalacorko
Door Un0miMaar wie geeft er nou eigenlijk om de rechten van de mens? Dat is toch achterhaalt? De voorvaderen van de Verenigde Staten van Amerika, die hadden die rechten nodig, maar wij als wereldburger toch niet meer? ;-)

Denk je er anders over, kijk dan eens naar deze website:

http://www.claimyourrights.eu/
http://www.thinkfree.ca/

- Unomi -

hey dus als jij beschuldigt wordt van moord of verkrachting of sterker nog allebij dan heb jij geen rechter/advocaat/rechts systeem nodig die jou blaam kan zuiveren?

ik vind gewoon mensen die hun rechten op willen geven moeten dat doen en de rest waar onder ik emigreren wel naar een ander land 100% voor zolang ik uit handen van een ontzichtbare slavendrijver kan blijven.

voor de mensen die er anders over denken kijk deze film: Esoteric Agenda

Make Porn Not Warr
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.