image

PDF Xploit Pack verandert PDF-bestanden in hackerwapen

maandag 22 september 2008, 12:34 door Redactie, 3 reacties

Onderzoekers hebben een nieuwe hackertoolkit ontdekt die alleen maar beveiligingslekken in Adobe gebruikt om systemen te infecteren. Het "PDF Xploit Pack" voegt, zoals de naam al doet vermoeden, allerlei exploits toe aan PDF-bestanden. Zodra de exploit succesvol het systeem heeft besmet, stuurt die het IP-adres naar de aanvallers, zodat die de computer niet nog een keer proberen te infecteren. Dat zou de voor extra belasting bij de verwerking van de bots zorgen.

Het gebruik van PDF-bestanden om systemen mee aan te vallen wordt de laatste tijd steeds populairder, zo blijkt uit andere toolkits die ook van PDF exploits zijn voorzien. Vorig jaar zouden de meeste Trojaanse paarden nog in MS Word bestanden verstopt zitten, terwijl PDF in slechts 3% van de aanvallen werd ingezet.

Reacties (3)
22-09-2008, 13:52 door Anoniem
zijn er nog specifieke readers die kwetsbaar zijn?
22-09-2008, 20:20 door Anoniem
Door Anoniemzijn er nog specifieke readers die kwetsbaar zijn?

Onderzoekers hebben een nieuwe hackertoolkit ontdekt die alleen maar beveiligingslekken in Adobe gebruikt om systemen te infecteren.

ADOBE dus!
23-09-2008, 14:15 door Anoniem
Adobe is geen software pakket, dat is een bedrijf. Die bijvoorbeeld ook specificaties maakt. Als er een security probleem in een specificatie zit dan is elk software pakket dat die specificatie implementeert kwetsbaar.

Maar het zal dan wel om de acrobat reader gaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.