image

FBI doorzoekt huis vermoedelijke Palin-hacker

maandag 22 september 2008, 13:07 door Redactie, 7 reacties

De FBI heeft gisteren het huis van student David Kernell doorzocht, de vermoedelijke hacker van het e-mailaccount van Republikeinse kandidaat-vice-president Sarah Palin. Kernell is de 20-jarige zoon van Democratische afgevaardigde Mike Kernell. Toen de FBI voor zijn studentenflat verscheen zou hij het pand zijn ontvlucht, hoewel de details hierover nog onduidelijk zijn. Vorige week slaagde ene "Rubico" erin om het wachtwoord van Palin's e-mailaccount te laten resetten. De inhoud van haar mailbox verscheen uiteindelijk op WikiLeaks.

Volgens Portfolio.com was het IP-adres van de hacker afkomstig van Pavlov Media, een internetprovider die onder andere de studentenflat waar Kernell leeft van internet voorziet. Zijn drie kamergenoten moeten deze week voor de rechter verschijnen, hoewel er geen aanklacht tegen Kernell of iemand anders in relatie met het misdrijf is ingediend. De vader van de vermoedelijke hacker liet weten dat hij wist dat zijn zoon verdacht werd. Hij zou hier nog niet met Kernell junior over hebben gesproken.

Ondanks alle aandacht voor de zaak is het de vraag of Palin's hacker een hoge straf te wachten staat. De wet stelt dat het openen van opgeslagen e-mail strafbaar is. Het openen van al gelezen e-mail, ook al is die van iemand anders, zou geen "opgeslagen communicatie" zijn. De hacker zou wel onder de Computer Fraud and Abuse Act veroordeeld kunnen worden, maar daar staat maximaal zes tot twaalf maanden gevangenisstraf voor, aangezien de hack niet voor financiële schade zorgde. "Als de overheid dit vergrijp behandelt voor wat het is, een nieuwsgierige jongen die wilde kijken of hij het kon doen, dan staat de jongen er goed voor en hoeft hij geen of weinig celstraf te verwachten," laat Mark Rasch weten, voormalige aanklager van het Ministerie van Justitie.

Reacties (7)
22-09-2008, 15:12 door Eerde
Arme jongen, een geintje van een 20 jarige en meteen zijn leven kapot maken... 'only in the USA'.
Die Sarah Palin mag helemaal geen prive mail gebruiken voor state-business, dat is strafbaar.... in het gevang met dat 'trigger happy' en leugenachtige wicht.
22-09-2008, 15:15 door Anoniem
triest... moet die d00s haar email maar fatsoenlijk gebruiken, van iemand van zo'n 'hoog' niveau mag je dit wel verwachten toch?
22-09-2008, 16:39 door Anoniem
Door EerdeArme jongen, een geintje van een 20 jarige en meteen zijn leven kapot maken... 'only in the USA'.
Die Sarah Palin mag helemaal geen prive mail gebruiken voor state-business, dat is strafbaar.... in het gevang met dat 'trigger happy' en leugenachtige wicht.
Het is inderdaad zielig voor deze arme jongen, hij had immers nooit kunnen verwachten hier problemen mee te krijgen. Ik bedoel laten we nu even eerlijk zijn, het is natuurlijk gewoon mogelijk om andermans mail te openen, al dan niet via truukjes, en vervolgens op het internet te plempen.
En omdat het mogelijk is moet dat ook maar mogelijk, dat die politici dat zelf niet snappen is te triest voor woorden.

Maar gelukkig kan deze arme jongen er een paar jaartjes over nadenken, spelen met de groten der aarde is voor sommigen slechter afgelopen.
22-09-2008, 17:06 door Anoniem
"De wet stelt dat het openen van opgeslagen e-mail strafbaar is. Het openen van al gelezen e-mail, ook al is die van iemand anders, zou geen "opgeslagen communicatie" zijn"

dus ik ben elke dag in overtreding? leuk om te weten :P
hoe vaak ik dat wel niet moet doen om een probleem op te lossen, moet ik binnenkort maar een contract laten ondertekenen door de klant dat hij mij niet aan kan klagen, voordat ik nog iets ga repareren :)
23-09-2008, 09:18 door Anoniem
toen mijn yahoo mail was gekraakt heb ik nooit gehoord dat de FBI verhaal ging halen...
23-09-2008, 09:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-09-2008, 15:47 door Anoniem
We hebben allemaal de email gelezen van Sarah Palin. De media is net zo schuldig om nieuws door te verspreiden (ik was op de hoogte omdat vaak kijk op Zdnet Nl. Ik denk dat FBI gewoon heel interessant wil doen deze jongen bang maken met 16 jaar gevangenis straf. Het internet gewoon verziekt. Daarvoor kan elke gek een website maken als WikiLeaks!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.