image

Opsporingsprogramma in de fout met pinpasfraudeur

donderdag 25 september 2008, 13:49 door Redactie, 3 reacties

Door een defect in een pinautomaat is vorige week tijdens een uitzending van "Bureau Brabant" ten onrechte een vrouw in beeld gebracht voor pinpasfraude. De vrouw pinde met haar eigen pas, maar doordat de tijdklokken voor pintransacties en foto-opnames niet synchroon liepen, werd zij van pinpasfraude verdacht. Het tv-opsporingsprogramma van de regionale Omroep Brabant wordt samen met de Brabantse politie gemaakt, die de onderwerpen en de beelden voor het programma levert. De politie heeft excuses aan de vrouw aangeboden en aangegeven de foto's voortaan nog beter te controleren.

Reacties (3)
25-09-2008, 15:33 door Anoniem
Dit is echt het zoveelste geval van een valse beschuldiging van een "pinpasfraudeur" omdat er sprake is van een synchronisatiefout in de klokken tussen camera en de pintransacties. Excuses zijn wel erg snel gemaakt, maar intussen wordt iemand in zijn buurt als "pinpascrimineel" gezien, waar de persoon nog jaren lang last van kan hebben. De dames en heren van de Bank worden wel bij deze (voor de zoveelste keer) bedankt...
25-09-2008, 16:06 door Arno Nimus
Tja, dit had natuurlijk voorkomen kunnen worden door wat verder te onderzoeken... Maar ja, camerabeveiliging is natuurlijk heilig. De beelden liegen niet. En inderdaad, de beelden liegen niet. De beelden zeggen immers ook niet dat deze vrouw de boel opgelicht heeft.
26-09-2008, 14:22 door Anoniem
En waar blijft het excuus van de bank...die heeft de fout gemaakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.