image

VS klagen Europeanen aan wegens DDoS-aanvallen

vrijdag 3 oktober 2008, 17:34 door Redactie, 2 reacties

Een Duitser en een Brit zijn door een Amerikaanse jury aangeklaagd wegens het uitvoeren van DDoS-aanvallen tegen twee websites. Het is volgens het Ministerie van Justitie de eerste keer dat men succesvol een DDoS-aanval weet op te lossen. Een van de verdachten, de 25-jarige Axel Gembe uit Duitsland, zou verantwoordelijk zijn voor het maken van de Agobot. Gebruikt bij het creëren van verschillende botnets. De andere verdachte is de 24-jarige Lee Graham Walker, hij zou met opzet een computersysteem hebben beschadigd.

Het tweetal zou in 2003 indirect zijn ingehuurd door Jay Echouafni, eigenaar van Orbit Communication. Hij betaalde een zakenpartner om leden van de "computer ondergrondse" in te huren, die twee concurrende webshops moesten aanvallen. De aanvallen zorgden voor een lange periode van downtime en een schade van zo'n 200.000 dollar. Echouafni wilde het online bestelsysteem van zijn concurrenten platleggen. Hij werd gearresteerd, maar op borgtocht vrijgelaten waarna hij de benen nam en nog altijd voortvluchtig is. Zijn partner werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar.

DDoS-huurlingen
In deze zaak werden al twee mensen wegens het uitvoeren van de DDoS-aanvallen veroordeeld. Dat gebeurde in 2005, toen Richard "Krashed" Roby en Paul Ashley, beheerder van Foonet, schuld bekenden. Hij zou samen met drie anderen de aanvallen hebben uitgevoerd. Foonet werd door allerlei scriptkiddies gebruikt voor spamming, hacking, phishing en het beheren en opzetten van botnets. Echouafni bood Ashley duizend dollar als hij twee concurrerende websites zou aanvallen. Ashley ging in op het aanbod en recruteerde drie mannen voor het uitvoeren van het vuile werk; Jonathan Hall, Lee Walker en Joshua Schichtel, die online bekend stonden als "Rain," "sorCe" en "Emp".

Walker wordt beschuldigd van het helpen bij het opzetten en gebruiken van Gembe's botnet. Gembe werd eerder al verdacht van het stelen van de broncode van Valve's computerspel Half-Life 2. De twee hangt een gevangenisstraf van vijftien jaar boven het hoofd.

Reacties (2)
03-10-2008, 17:48 door spatieman
zullen zij de amerikanen maar aanklagen voor het DNS lek ?
05-10-2008, 22:11 door Anoniem
Mogen wij nu de amerikanen aanklagen voor het ontstaan van microsoft en het leveren van slechte software? :P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.