image

Gouvernator termineert RFID-hacking

zaterdag 4 oktober 2008, 09:59 door Redactie, 7 reacties

De Californische gouverneur Arnold Schwarzenegger heeft deze week een wet aangenomen die het scannen van gegevens op onbeveiligde RFID-chips voor identiteitsdiefstal, vervalsing of tracking strafbaar stelt. "Het probleem bestaat. Miljoenen Californiërs gebruiken RFID-kaarten om toegang tot hun kantoor, appartement of parkeergarage te krijgen. Ons paspoort gebruikt de technologie en straks mogelijk ook het rijbewijs. Tot nu toe is er geen wet die voorkomt dat iemand de informatie skimt en het is verrassend eenvoudig te doen," aldus senator Joe Simitian.

Een andere wet die winkels zou verplichten om in het geval van een beveiligingsincident hun klanten te waarschuwen, werd door Schwarzenegger voor het tweede jaar op rij afgeschoten, ondanks sterke steun van banken en financiële instellingen die voorstander van zo'n wet zijn. Volgens de Gouvernator, die hiermee de wensen van retailers tegemoetkomt, zijn er al maatregelen in de marktplaats actief. Californië loopt hiermee achter op andere staten. Inmiddels zijn bedrijven in meer dan 35 staten verplicht om hun klanten te waarschuwen als ze gehackt zijn of klantgegevens hebben verloren.

Reacties (7)
04-10-2008, 12:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-10-2008, 13:37 door Anoniem
@Jos Visser
Dan heb jij de constitutionele vorm van waaruit de verenigde staten bestaat niet begrepen. :-)
04-10-2008, 15:03 door Anoniem
dus als ik verbied om in mijn huis in te breken dan word er nooit meer bij mij ingebroken?
was het maar zo simpel...

inplaats van het kraken te verbieden misschien de onveilige "beveiliging" eens verbieden, wij moeten van ons bedrijfspand ook een bunker maken voordat we iets uit de verzekering kunnen krijgen, terwijl het inbreken toch echt verboden is draaien wij wel op voor de beveiligingskosten, dus waarom zou dat voor zoiets anders zijn?
04-10-2008, 16:20 door Anoniem
En nu komt er natuurlijk weer een RFID-scanner-scanner om deze wet te kunnen handhaven, terwijl de oplossing toch is om geen draadloze technologie voor belangrijke documenten als paspoorten te gebruiken! Een smartcard is een veel veiliger oplossing waarbij de eigenaar van de kaart in de hand heeft wanneer het ding actief is en waarbij het klonen vele male moeilijker is om (ongezien) te doen. Als het je bankrekening kan beschermen, waarom dan niet gebruiken voor andere zaken die minstens zo waardevol zijn! (Bijvoorbeeld je identiteit).
04-10-2008, 17:23 door Zarco.nl
Tot nu toe is er geen wet die voorkomt dat iemand de informatie skimt en het is verrassend eenvoudig te doen
Wetten voorkomen geen misdaad, ze beschrijven wanneer het een misdaad is.
Dus ik denk sowieso dat het weinig zal uithalen...
Hoe willen ze dit in vredesnaam gaan controleren???
04-10-2008, 19:41 door Anoniem
Ik zal dan hier een stomme opmerking plaatsen over termineren en Arnold Schwarzenegger...

Overigens heb ik liever een wet die verplicht om die informatie te beveiligen dmv. encryptie oid. Of sla ik nu volledig de plank mis?
05-10-2008, 02:36 door Anoniem
Nog veel eenvoudiger zou zijn om bepaalde dingen te laten zoals ze nu zijn zoals een gewoon rijbewijs enz.
Wanneer dingen niet veilig zijn worden we ons toch opgedrongen terwijl ze niet veilig zijn, terwijl ze de techiek niet eens
onder controle hebben.

Niet alles wat nieuw is ook beter.
Maar ja wat heeft het voor nut om over iets te praten waar je geen invloed op hebt ?
Diegene die iets door voerd zou ook verantwoordelijk moeten zijn voor de fouten.
Verder zouden geen onveilige dingen in de omloop mogen komen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.