image

Indiase IT'ers blijken WiFi-terroristen

dinsdag 7 oktober 2008, 10:25 door Redactie, 7 reacties

De Indiase politie heeft een Islamitische terreurcel opgerold die verantwoordelijk zou zijn voor bomaanslagen in Ahmedabad, Hyderabad en Surat. Onder de elf aangehouden personen bevinden zich ook drie Indiase IT'ers die via onbeveiligde WiFi-verbindingen de verantwoording voor de aanslagen opeisten. "Het zijn hoog opgeleide personen met uitgebreide computerkennis die tot goede families behoren. Hun families waren niet van hun activiteiten op de hoogte," aldus de politie. Vanwege het gebruik van onbeveiligde draadloze netwerken wil de Indiase overheid WiFi-beveiliging wettelijk verplichten.

Een van de verdachten is de 31-jarige Mohammed Mansoor Asgar Peerbhoy die als hoofd software engineer voor Yahoo werkt. "Hij spreekt goed Engels en was verantwoordelijk voor de tekst van de e-mails voordat die via drie verschillende locaties in Mumbai verstuurd werden." De andere twee verdachten, 22 en 24 jaar, zijn werkzaam als technisch adviseur bij een IT-bedrijf en als mechanisch engineer. Tijdens de huiszoeking nam de politie onder andere vijf laptops, twee kogelvrije vesten, WiFi-detectoren, WiFi-routers en Jihad literatuur in beslag.

Reacties (7)
07-10-2008, 11:29 door Anoniem
In alleen derde wereld landen hebben ze gebrek aan geld, vandaar dat terroristen daar zaken doen en met grootte geld arm mensen die geen toekomst hebben omkopen om hun leven opofferen en een aanslagen plegen! De derde wereld landen lenen geld van terrorist allemaal komen overwaai uit afganistan en buurland krijgen er mee te maken zoals Pakistan , India ,maar ook anderkant zee Hindi zijn meest kwetsbaar terroristen.
07-10-2008, 11:50 door Anoniem
Ik ben zeer blij dat de poitie deze verdachten heeft weten op te sporten. Maar, als die gasten werkelijk zulke goede IT'ers waren hadden ze wel wat betere maatregelen getroffen dan via onbeveiligde draadloze netwerken hun berichten rond te sturen. Ik vraag me af wie ze aan hun baantjes geholpen heeft. Wat heeft overigens hun 'goede' familie met deze activiteiten te maken? Dat laatste riekt naar kasten politiek.
07-10-2008, 11:57 door Anoniem
"Indiase IT'ers blijken WiFi-terroristen"
Klinkt zo wel of alle Indiase IT'ers allemaal terroristen zijn....
07-10-2008, 15:13 door Anoniem
laptops, kogelvrije vesten, WiFi-detectoren, WiFi-routers?
Poepoe.
De koffie, pennen, ventilatoren en paperclips werden als NIET gevaarlijk beschouwd?
07-10-2008, 15:23 door Lamaar
Door AnoniemIn alleen derde wereld landen hebben ze gebrek aan geld, vandaar dat terroristen daar zaken doen en met grootte geld arm mensen die geen toekomst hebben omkopen om hun leven opofferen en een aanslagen plegen! De derde wereld landen lenen geld van terrorist allemaal komen overwaai uit afganistan en buurland krijgen er mee te maken zoals Pakistan , India ,maar ook anderkant zee Hindi zijn meest kwetsbaar terroristen.
Zeg het nog eens, maar nou in het Nederlands?
07-10-2008, 19:59 door cyberpunk
Terroristen... het was alweer even geleden...
09-10-2008, 12:24 door Anoniem
toen een tijdje terug een aanslag gepleegt werd in india dacht ik hetzelfde al, omdat de installateur van het draadloos netwerk waar via de aanslag opgeeist werd er nogal op aangedrongen had de beveiliigingssleutel niet aan te passen, ik denk dat ze zich daarmee nogal verraden hebben :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.