image

Hacker: "Certificering beperkt mogelijkheden"

dinsdag 7 oktober 2008, 11:08 door Redactie, 2 reacties

Kevin Mitnick liet laatst al weten dat de CISSP-certificering waardeloos is, nu waarschuwt ook een andere bekende beveiligingsonderzoeker voor het behalen van een papiertje. "Als je voor een certificering gaat, plaats je jezelf en je mogelijkheden in een hokje. Mensen zullen je vanwege je certificering als zus of zo zien," aldus Petko Petkov. Volgens Petkov is het hebben van een certificering handig voor je carrière, wie er mee te koop loopt kan echter van een koude kermis thuiskomen.

"Ik zeg niet dat je je niet moet laten certificeren. Ik wil alleen duidelijk maken dat de meeste mensen zich laten certificeren vanwege het certificaat en niet vanwege de kennis die ze erbij krijgen. Iedereen weet dat en het is moeilijk om mensen op andere gedachten te brengen." Petkov ziet dit als de voornaamste reden waarom security certificeringen steeds minder waard zijn. "Hoe meer mensen gecertificeerd worden, des te minder waard de certificeringen zijn."

Carrièretijgers
De hacker gaat ook in op CISSP. Dat is handig om beveiligingsprocessen te begrijpen, maar als het om 'echte' security gaat telt voornamelijk iemands ervaring. "De rest is niet relevant." Het halen van een certificaat zou vooral handig voor carrièretijgers zijn. "Als je een carrière in de security industrie wil hebben, dan is een certificering geen slecht idee. Maar wees dan eerlijk dat je het alleen om het certificaat doet."

Steve Jones merkt op dat het hebben van een certificering wel verstandig is. "Het brengt je onder de aandacht van een recruiter die op die bepaalde certificering zoekt. Het zet je boven de rest die geen certificering heeft, zeker als dat voor de baan vereist is. Het laat je mogelijke werkgever zien dat je het in je hebt om het te halen." Jones adviseert dan ook om eerst de certificering te halen, de ervaring komt als je de baan hebt. Wie al de ervaring heeft hoeft misschien geen certificering, maar het helpt wel om bij recruiters op te vallen.

Reacties (2)
07-10-2008, 14:23 door Anoniem
Zelden zo'n artiekel gelezen wat zich zelf zo onderuit haald....
een certificering is dus wel handing..... als je carrière wilt maken, maar beperkt je mogelijkheden????
pfff....
07-10-2008, 15:26 door Lamaar
Door AnoniemZelden zo'n artiekel gelezen wat zich zelf zo onderuit haald....
een certificering is dus wel handing..... als je carrière wilt maken, maar beperkt je mogelijkheden????
pfff....
Sterker nog, dit geldt voor elk diploma, al is het alleen maar om als slager te mogen werken of zoiets.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.