image

Turkije hofleverancier zombie computers

dinsdag 7 oktober 2008, 12:20 door Redactie, 2 reacties

In juli werd een spectaculaire daling van het aantal zombie computers waargenomen die voor het versturen van spam werden gebruikt. Die daling van 37% is vorige maand meer dan goed gemaakt, beveiligingsbedrijf Symantec nam namelijk een stijging van 101% waar. Ook het aantal berichten met een kwaadaardige link of bijlage kende een explosieve toename van 0,1% in juni naar 1,2% in september. "Dit lijkt misschien niet veel, maar weet wel dat dit een factor 12 toename is," aldus Symantec's Kelly Conley.

In het maandelijkse spamrapport komt verder naar voren dat Turkije verantwoordelijk is voor de meeste zombie computers. Met een aandeel van 12% laat het Brazilië (9%) en Rusland (8%) achter zich. Landen als China en de Verenigde Staten zijn elk goed voor 6% van de bots op het internet.

De 101% toename van het aantal bots komt vooral op rekening van Zuid-Korea, dat met een 4236% stijging te maken kreeg. Toch is die enorme toename niet voldoende om in de top 10 van zombie-landen terug te komen. Andere landen die met een flinke groei van het aantal zombies te maken kregen waren Kazachstan (761%), Roemenië (607%) en Saoedi-Arabië (555%). Volgens Symantec is het lastig om de exacte reden voor de toename te verklaren, maar hangt die samen met de toename van het aantal e-mailberichten met links naar exploit sites. Ook steeg in dezelfde periode het aantal e-mailberichten met kwaadaardige Zip en Rar bestanden.

Reacties (2)
07-10-2008, 15:19 door Lamaar
Wij van WC-Eend....
07-10-2008, 15:44 door prikkebeen
Ja, alweer Symantec die het allemaal zo goed statisties weet te vertellen. laten ze liever zorgen dat hun software dit soort dingen goed aanpakt. Dit zijn mooie melkkoetjes.
Verder begint al dat Symantec gedoe me steeds meer als reclame te doen overkomen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.