image

Hulpje spamkoning Alan Ralsky bekent schuld

donderdag 16 oktober 2008, 13:19 door Redactie, 0 reacties

Een van spammers die samen met spamkoning Alan Ralsky miljoenen spamberichten verstuurde om de koersen van Chinese aandelen te beïnvloeden, heeft schuld bekend. De 56-jarige Judy Devenow bekende tegenover de rechter dagelijks miljoenen spamberichten te hebben gegenereerd. De vrouw werd in januari van dit jaar aangeklaagd, maar zou slechts een hulpje van spamkoning Alan Ralsky zijn. Ralsky verdiende met het manipuleren van de aandelen alleen in de zomer van 2005 ruim drie miljoen dollar. Devenow zou 150.000 dollar voor haar diensten hebben ontvangen.

De spammers zouden zich volgens de openbare aanklager bezighouden met het kunstmatig opblazen van de aandelenkoersen van Chinese bedrijven, om dan gekochte aandelen met winst te verkopen. Het onderzoek van de Amerikaanse overheid duurde drie jaar en werd uitgevoerd door de FBI en ondersteund door de Belastingdienst. Volgens de aanklacht gebruikten de spammers allerlei methoden om spamfilters te omzeilen, vervalsten ze e-mailheaders, gebruikten ze proxy's om spam te versturen, registreerden ze valse domeinnamen om vanaf te spammen, was de inhoud van de spamberichten misleidend en gebruikten ze botnets.

De vrouwelijke spammer kan maximaal tot een gevangenisstraf van 41 maanden worden veroordeeld, maar haar werkelijke straf kan de helft worden als ze voldoende met justitie samenwerkt. Dat betekent dat ze onder andere tegen Ralsky zal getuigen. Die houdt vol dat hij een legitieme zakenman is.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.