image

Sarah Palin vraagt 15 miljoen dollar voor e-mails

zaterdag 18 oktober 2008, 10:45 door Redactie, 5 reacties

Journalisten en Amerikaanse burgers die toegang tot de e-mails van Sarah Palin willen, moeten hiervoor 15 miljoen dollar neerleggen, de prijs voor al het papier niet meegerekend. De gouverneur van Alaska en running mate van Republikeinse presidentskandidaat John McCain zegt dat het een programmeur zes uur kost om alle e-mail van één ambtenaar te verzamelen. Daar komt nog twee uur bij voor "security" controles en vijf uur om de e-mail op de gevraagde woorden te doorzoeken. Met een uurtarief van 73,87 dollar, is dat 960,31 dollar voor één e-mailaccount. Aangezien er 16.000 ambtenaren in Alaska actief zijn, bedraagt het totale kostenplaatje iets meer dan 15 miljoen dollar. Maar zelfs als iemand dit bedrag wil betalen, zal alle informatie pas twee weken na de verkiezingen beschikbaar worden gesteld.

Het lijkt misschien handiger om alle informatie op een CD te zetten, maar dat is volgens de governor's office niet mogelijk. De e-mails kan men alleen op papier aanleveren, aangezien advocaten vertrouwelijke informatie dan kunnen wegstrepen. Dit proces is niet te automatiseren omdat men hier niet toe is uitgerust. Een bijkomend probleem is dat Palin voor persoonlijke correspondentie haar officiële e-mailaccount gebruikte, terwijl ze officiële correspondentie juist via haar Yahoo accounts liet verlopen. Een van de Yahoo accounts van Palin werd in september gehackt, waar nu de zoon van Democratische afgevaardigde Mike Kernell voor is aangeklaagd.

Reacties (5)
18-10-2008, 13:44 door Anoniem
Moraal van het verhaal: hack geen accounts van running-mates.
18-10-2008, 16:43 door Anoniem
misschien moeten ze eens vragen hoe google het doet...
19-10-2008, 11:26 door spatieman
geld vragen om email te lezen...
mhh, volgende keer als ik een email krijg, mogen ze eerst geld storten ,zodat ik het doe lezen..
20-10-2008, 14:19 door Anoniem
rookgordijn.
blabladuurbla duurbla moeilijkvakantie ziek kwijt morgendoei.

ze hebben duidelijk iets te verbergen.
20-10-2008, 20:15 door wimbo
Waarom kost het een programmeur 6 uur om de e-mail van 1 account te verzamelen?
Doe een full restore van alle accounts op een NAS/SAN/externe HD van x terabyte. Dan heb je alles bij de hand en dan kan je alle accounts (of de specifieke) naar papier 'schrijven' kost echt geen 6 uur per werknemer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.