image

Meer onveilige computers door kredietcrisis

maandag 20 oktober 2008, 13:20 door Redactie, 3 reacties

De kredietcrisis treft niet alleen banken en bedrijven, ook de veiligheid van computers is in het geding. Door ontslagen en krimpende budgetten zullen machines langer ongepatcht blijven, zo voorspelt Adam O'Donnell. Hij denkt dat door de beperking van middelen machines langer online zijn. Thuisgebruikers zullen op hun beurt het vervangen van hun PC zolang mogelijk uitstellen, met als gevolg dat spam en aanvallen toenemen. "Het is niet allemaal slecht nieuws. De crisis is goed voor aanvallers!" O'Donnell is niet bang voor de beveiligingsindustrie. "Mensen hebben altijd spamfilters en anti-virus nodig. Wat ik wel de komende maanden verwacht, zijn minder product en technologie innovaties die slechts een marginale verbetering opleveren."

Amrit Williams is een stuk negatiever. Hij is bang dat innovatie de komende tijd volledig zal verdwijnen en dat de crisis voor compliance wetgeving zorgt die alleen maar afleidt. "Veel bedrijven zullen hun diensten uitbesteden, om erachter te komen dat deze partijen net zo slecht zijn als ze zelf waren."

Reacties (3)
20-10-2008, 13:25 door Anoniem
Sorry maar wat een waardeloze redenering.
Met poen en dikke budgetten heb je ook problemen met aanvallen/security waarom zou het nu juist meer worden?
20-10-2008, 14:21 door Sith Warrior
Ik vind het wel goede / kloppende beredenering. Tuurlijk heb je met $ aanvallen / security issues. Maar met die verschil dat bedrijven dan geld hebben om er in te investeren en te moderniseren.

En al helemaal in het algemeen, als je niet moderniseerd / mee gaat in security, daar word het onveiliger op. Vaak als er gekort moet worden op budgeten binnen bedrijven zijn zaken als IT security de eerste dingen die worden uitgesteld door managers, immers het is nu toch veilig? Dus waarom geld investeren in zaken waar je in dagelijkse bedrijfsvoering maar weining van terug ziet. (de non IT people dan van uit de manager bekeken).
20-10-2008, 17:36 door Eerde
Ook terrorisme en KP zal toenemen alsmede het aantal kankergevallen door het eten van pindakaas !
Echt waar ik heb het zelf op Internet gelezen ;)

____________________________________________________________________
Gelukkig gebruik ik open source in de vorm van GNU/Linux, mij kan nix gebeuren !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.