image

Bankrekening Sarkozy gehackt

maandag 20 oktober 2008, 13:50 door Redactie, 1 reacties

De Franse overheid geeft het eerlijk toe: niemand is veilig voor internetfraude. Gisteren maakte het Franse dagblad Le Journal Du Dimanche bekend dat president Nicolas Sarkozy's bankrekening eigendom geworden was van hackers. Kleine bedragen waren afgeschreven nadat de internetcriminelen de inloggegevens van Sarkozy boven water hadden gehaald.

"De oplichters zullen worden gestraft", zegt Luc Chatel, woordvoerder van het Élysée, de officiële residentie van Sarkozy. Tevens bevestigde hij bij de Franse radiozender Radio-J, dat er een onderzoek loopt. Chatel weigerde verdere toelichting te geven. Wel wist hij te melden dat er met spoed iets gedaan moet worden aan de veiligheid van het internetbankieren in Frankrijk. "Dit toont wel aan dat het internetbankieren in Frankrijk niet waterdicht is. Deze incidenten zijn zo zeldzaam dat we hier niet georganiseerd op konden reageren, maar zijn dusdanig serieus dat we nu kunnen zien waar we de systemen moeten optimaliseren."

Reacties (1)
20-10-2008, 17:46 door wizzkizz
Altijd leuk om te zien: als er een invloedrijk persoon slachtoffer wordt, kan er opeens vanalles en moet de wetgeving aangepast worden etc. Dat er al ontelbaar veel invloedloze burgers slachtoffer zijn geworden zonder dat er actie op gevolgd is, is een klein detail.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.