image

McAfee helpt slachtoffers cybercrime met forensisch onderzoek

dinsdag 21 oktober 2008, 15:48 door Redactie, 1 reacties

McAfee lanceert vandaag een grootschalig initiatief om wereldwijd de strijd tegen cybercriminelen op te voeren. Het initiatief bestaat uit verschillende onderdelen die zich richten op onder andere justitie, wetenschappers, service providers, overheden en de beveiligingsindustrie. Via het 'McAfee Initiative to Fight Cybercrime' hoopt de beveiliger het bewustwordingsproces en kennisniveau van politici en beleidsmakers wereldwijd te verhogen. Verder wordt een orgaan opgericht, bedoeld voor slachtoffers van cybercriminaliteit. Die zouden tot nu toe geen duidelijke partner hebben om mee te praten over wat hen is overkomen. De Cybercrime Response Unit helpt slachtoffers daarnaast met het bepalen van de (materiële) schade en staat hen bij de juiste bewijsmaterialen aan de politie af te geven.

Een ander onderdeel van de campagne tegen computercriminelen is het uitloven van de Cybercrime Fighter Awards. Deze awards worden uitsluitend toegekend aan individuen die zich op globaal niveau inzetten voor een veilig internet. De eerste awards zijn toegekend aan Alexander Seger, hoofd van het Economische Criminaliteit departement bij de Europese Commissie en Laura Codruta Kövesi, de Roemeense aanklager die eerder dit jaar cybercriminelen veroordeeld heeft gekregen.

Reacties (1)
21-10-2008, 22:03 door Anoniem
Misschien kan McAfee beter eens een forensisch onderzoek bij zichzelf doen.

Sinds een jaartje is de VirusScan Enterprise van McAfee retetraag. Een bestandje openen en scannen van 5 MB duurt ongeveer 40 minuten. Tevens zijn de complete dagelijkse updates, dus de SDAT bestanden, voor de scanner in een jaartje tijd van 16 MB naar 83 MB gegaan.

Er zit iets goed mis bij McAfee. Gewoon crimineel zeg!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.