image

"Uitleveren autistische hacker is onmenselijk"

dinsdag 21 oktober 2008, 16:17 door Redactie, 9 reacties

Het uitleveren van Gary McKinnon, de Britse hacker die lijdt aan een milde vorm van het Asperger syndroom, is "onmenselijk en pervers", aldus zijn advocaat. Die had Minister van Binnenlandse Zaken Jacqui Smith gevraagd om hem niet uit te leveren, aangezien het opsluiten van de hacker in een Amerikaanse gevangenis vanwege zijn "mentale gezondheid" niet mogelijk was. "Gegeven de mentale handicap van de gedaagde, zal de langdurige opsluiting die hem wacht, het contactverlies met familie en het uitzitten van zijn zijn straf in het buitenland, zijn conditie verder doen verslechteren. Het is pervers en onmenselijk om niet uit te zoeken of hij in Groot-Brittannië zijn straf kan uitzitten," aldus mensenrechtenadvocaat Edward Fitzgerald .

Volgens de aanhangers van McKinnon is het uitleveren van de Brit in strijd met zijn mensenrechten. Smith had daarnaast de VS moeten vragen of ze de hacker in een Supermax gevangenis zullen opsluiten. De advocaten van McKinnon denken dat de VS hem als een terrorist zullen berechten, wat betekent dat hij zijn straf in een zwaar beveiligde gevangenis moet uitzitten.

Reacties (9)
21-10-2008, 17:05 door SirDice
Waarom heb ik het idee dat dat hele asperger syndroom gewoon misbruikt wordt?

Zo "mentaal gehandicapt" is'ie niet..
21-10-2008, 17:20 door Anoniem
@SirDice: Het is natuurlijk niet zo dat elke persoon die ergens in het autistisch spectrum valt hetzelfde reageert, maar het denk/intelligentievermogen heeft weinig te maken met het kunnen verwerken van veranderingen in leefpatroon. Autistische mensen hebben vaste structuur en patronen nodig om te kunnen functioneren, en een dergelijke verandering als het uitleveren en nauwelijks contact hebben met familie kan destructief zijn. Niettemin ben ik (ik zelf val ook in het autistisch spectrum) van mening dat hij wel bestraft moet worden, maar waarom dat in de USA zou moeten is mij onduidelijk.
R-
21-10-2008, 18:06 door SirDice
Ik neem toch aan dat jij het ook wel prettig vindt als mensen je normaal behandelen?
Volgens mij was er geconstateerd dat hij 'mogelijk' een milde vorm van Asperger heeft. Waar ik eigenlijk een beetje misselijk van wordt is dat dit dusdanig opgeblazen wordt alsof hij de grootste autist is die er op deze aardbol rond loopt. Bovendien lijkt het me dat het gevangenisleven een behoorlijke regelmaat kent ;)
21-10-2008, 18:25 door Anoniem
@SirDice: ik ken het syndroom iets te persoonlijk. Wat men onder mild verstaat neemt niet weg dat de persoon het syndroom en bijkomende kenmerken heeft. Ik erger me zelf dat men het in de pers en hier op security.nl constant beschrijft als autistisch. Het doet het syndroom en het ontstaan van begrip hiervoor absoluut geen goed. Begrip dat iemand met een milde vorm daadwerkelijk weinig tot geen gevoel kan hebben voor wat anderen normaal vinden en bepaalde inzichten buiten beschouwing laten omdat men niet anders kan, niet omdat men het niet wil.

Je opmerking over dat gevangenisleven vind ik zwaar denigrerend. Ik denk dat je blij mag zijn dat je er zelf geen last van hebt maar het lijkt jou weer te ontbreken aan kunsten om je in de materie te willen verdiepen voordat je er zo over reageert als in je afgelopen berichten. Dan vraag ik me af wie er beter af is als je zo leeft.
21-10-2008, 19:07 door spatieman
in de us wordt alles opgeblazen, je slaat een mug dood, en vervolgens wordt je vervolgt voor de vernieteging van een mamoet.
21-10-2008, 19:08 door Anoniem
Door Anoniem@SirDice: Het is natuurlijk niet zo dat elke persoon die ergens in het autistisch spectrum valt hetzelfde reageert, maar het denk/intelligentievermogen heeft weinig te maken met het kunnen verwerken van veranderingen in leefpatroon. Autistische mensen hebben vaste structuur en patronen nodig om te kunnen functioneren, en een dergelijke verandering als het uitleveren en nauwelijks contact hebben met familie kan destructief zijn. Niettemin ben ik (ik zelf val ook in het autistisch spectrum) van mening dat hij wel bestraft moet worden, maar waarom dat in de USA zou moeten is mij onduidelijk.
R-

/signed

Een asperger.
21-10-2008, 21:54 door Anoniem
Je kan niet zomaal een autistische jongen opsluiten in zwaar bewaakt gevangenis! Waarschijnelijk moet Gary McKinnon straks een kamer delen met FBI agent Robert Philip Hanssen in een van de donker Supermax Federal Penitentiary gevangenis in Florence! Amerikaane erkennen niet het Asperger syndroom in de wet als een legaal symdroom, en bovendien hebben amerikaane nog mideleeuwse oude wetten van Mozef
"oog om oog tant om tant"! Als een overtreding maakt ben je nog niet jarig als staatsburger bent van Vernigte State! Heb iets tegen de regering of amerkanse Defensie dan zal je leven voor goed moet boeten en zo gaan je 10 jaar de bak in! Enigste oplossing is vlucht naar China, vraag dat maar aan 0sama bin Lade!

Groetjes James Bond CIA.GOV
22-10-2008, 09:27 door Anoniem
Door SirDiceIk neem toch aan dat jij het ook wel prettig vindt als mensen je normaal behandelen?
Volgens mij was er geconstateerd dat hij 'mogelijk' een milde vorm van Asperger heeft. Waar ik eigenlijk een beetje misselijk van wordt is dat dit dusdanig opgeblazen wordt alsof hij de grootste autist is die er op deze aardbol rond loopt. Bovendien lijkt het me dat het gevangenisleven een behoorlijke regelmaat kent ;)


@SirDice. Ik denk dat je gelijk hebt met deze opmerking. Echter zoals vaak het geval is heeft ook dit verhaal 2 kanten. I denk namelijk dat McKinnon blij zal zijn met alle pogingen van de advocaat om me vrij te pleiten, en mocht dit niet lukken, zijn verblijf zo makkelijk mogelijk te maken.

Uiteindelijk is dat dan ook de taak van de advocaat nietwaar, ook al wordt men er misselijk van.
22-10-2008, 23:39 door Anoniem
Ik zelf lijdt aan het sydroom van asperger en gezien het verleden van amerika met gevangenen is het absoluut niet verstandig om hem in amerika op te sluiten. De kans dat hij psychotisch zal worden en andere mensen verwondt zeer groot door het wisselen van omgeving leefpatroon en de hoeveelheid mensen per vierkante meter in zijn omgeving
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.