image

Privacy browser garandeert anonimiteit

woensdag 22 oktober 2008, 09:46 door Redactie, 8 reacties

Een browser die gebruikers stiekem kunnen installeren, garandeert de privacy zowel tijdens als na het surfen. De ArmorSurf Private Browser is een gratis browser en downloader. Het programma versleutelt en beveiligt automatisch de surfgeschiedenis, cookies, cache, automatisch ingevulde formulieren, favoriete websites en andere persoonlijke gegevens. De browser is tevens voorzien van een versleutelde file manager die alle gedownloade en geïmporteerde bestanden bewaart. Het Amerikaanse Level 9 dat de browser ontwikkelde, heeft ook een optie aangebracht die via IP Masking het surfgedrag van de gebruiker volledig anoniem en ontraceerbaar zou maken.

Daarnaast is de browser stiekem te installeren en is een wachtwoord vereist om het programma te starten. Voor mensen die bang zijn om tijdens het surfen betrapt te worden, is de browser via een speciale "panic key" direct af te sluiten. Op de website waarschuwt het bedrijf wel dat ArmorSurf niet tegen inbeslagnames door justitie beschermt. Naast de gratis versie is er ook een "Gold versie" beschikbaar, die onder andere de "Forced confession password" feature bevat. Deze optie laat gebruikers een alternatief wachtwoord instellen dat iets anders doet dan het starten van ArmorSurf.

Addertje onder het gras
Toch roept de website enkele vragen op. Nergens zijn er bedrijfsgegevens te vinden en ook de registratiegegevens van het domein zijn afgeschermd. De ontwikkelaar van de browser, "Level 9 Technology" heeft geen eigen website. In de gebruikersovereenkomst staat vermeld dat ArmorSurf links naar sites kan aanbieden die het bedrijf relevant voor de gebruikers vindt. "ArmorSurf is niet verantwoordelijk voor de inhoud op gelinkte sites." Gebruik is dus zeker op eigen risico.

Reacties (8)
22-10-2008, 10:09 door spatieman
sorry.
Maar iedere isp kan log van een gebruiker maken.
voor je op een website komt, moet je over diversen nodes heen gaan, en die kunnen je adres ook loggen.
de privacy die geboden wordt, is alleen lokaal..
22-10-2008, 10:17 door Anoniem
Volgens mij zit hier iets achter. De halve site werkt niet, komt uit op 404's etc etc.
Plus een aantal claims (zoals de download manager) zijn ronduit functionaliteiten die illegaal zijn, danwel heel erg dicht daarbij liggen.
Verder is het IP verkeer nog steeds gewoon leesbaar, dus zal het met die privacy wel meevallen.

Vermoedelijk een gierend groot stuk spyware, ook zal zeggen ze van niet.
22-10-2008, 10:48 door Anoniem
"Het Amerikaanse Level 9 dat de browser ontwikkelde, heeft ook een optie aangebracht die via IP Masking het surfgedrag van de gebruiker volledig anoniem en ontraceerbaar zou maken. "

Je kunt surfgedrag op deze wijze nooit volledig anoniem en ontraceerbaar maken, ook al gebruik je IP masking. Immers bevat ook de inhoud van de data vaak informatie omtrent de persoon, wat kan leiden tot traceerbaarheid. Vergelijk het maar met een exit node in het TOR-netwerk, via welke je je hotmail account bezoekt. Ook al kan de beheerder van zo'n exit node niet zien waar je vandaan komt, toch ben je te identificeren aan de hand van het mail account wat je gebruikt.

Wat dat betreft wil het afschermen van je IP dus nog niet zeggen dat je anoniem en ontraceerbaar bent, en ook is je verbinding natuurlijk gewoon te sniffen, zolang je geen ipsec/ssl o.i.d. gebruikt.
22-10-2008, 10:52 door Anoniem
Ging het hele concept van beveiliging niet om vertrouwen en hoeveel risico je wil nemen? In dat licht stinkt deze software behoorlijk: er is geen enkele reden om de software te vertrouwen, er zijn genoeg redenen om het niet te vertrouwen en alles bij elkaar loop je een enorm risico om hier in plaats van veiliger juist slachtoffer te worden.
22-10-2008, 11:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-10-2008, 11:47 door Anoniem
stiekem installeren betekend, neem ik aan, installeren op een werk PC , zonder admin rechten
22-10-2008, 14:29 door Eerde
Schijnveiligheid !

____________________________________________________________________
Gelukkig gebruik ik open source in de vorm van GNU/Linux, mij kan nix gebeuren !
22-10-2008, 17:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.