Privacy - Wat niemand over je mag weten

Privacy bij Flickr en Google's Picasa

01-11-2008, 14:38 door christine, 2 reacties
Als je een third party pakket gebruikt om foto's te bewerken die je bewaart in je flickr of google photo ("picasa") account, dan is het de moeite om even stil te staan bij je privacy. Beide bedrijven gaan namelijk verschillend om met je inlog gegevens.

Stel je hebt een pakketje op je smart phone of op je pc waarmee je foto's kan bewerken of tonen. Je bewaart die foto's bij Flickr of bij Google Photo. Je pakketje moet dan authorizatie krijgen om bij je account te kunnen. Google doet dat als volgt.
Je typt in je software pakket je google account naam (gmail adres) in en je wachtwoord. Daarmee gaat je pakketje inloggen, het verkrijgt een authenticatie token waarmee het vervolgens probleemloos namens jou bij Google kan inloggen. Ook op je mail en andere zaken dan alleen Google Photo. Dan besluit je dat je het pakketje niet meer wilt en je de-installeert het. Maar dan moet je er wel op vertrouwen dat de leverancier van het pakketje ook daadwerkelijk het authenticatietoken verwijdert, en het niet stiekum ergens naartoe heeft opgestuurd. Je hebt als gebruiker geen mogelijkheden om dat te verifieren. Ook bij Google kun je dat niet nagaan.

Dan hoe Flickr het doet. Als je foto-edit pakketje Flickr gebruikt, dan hoef je geen inlogggevens te verstrekken. Je foto software maakt een link naar Flickr, waar jij inlogt via je normale browser, dan kom je op een scherm waar je goedkeuring geeft dat pakketje X toegang heeft tot je account. Pakketje X kan dan een authenticatie token downloaden waarmee het toegang heeft tot je Flickr account. Mocht je het pakketje afdanken, dan ga je naar je Flickr account, en onder "Extending Flickr" kun je je toestemming voor pakketje X om toegang te hebben tot je account, intrekken. Het authenticatie token wordt dan ongeldig.

Uit het oogpunt van privacy doet Flickr het dus beter dan Google. Flickr klanten hoeven hun software leverancier niet te vertrouwen, Google klanten moeten dat wel. Op een ander punt doet Google het beter: de Google authenticatie gaat via ssl, de Flickr authenticatie niet. Je kunt blijkbaar niet alles hebben.
Reacties (2)
02-11-2008, 09:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-11-2008, 19:24 door Lamaar
Door Iceyoung
Uit het oogpunt van privacy doet Flickr het dus beter dan Google. Flickr klanten hoeven hun software leverancier niet te vertrouwen, Google klanten moeten dat wel.

Als je Google vertrouwt zal je ook wel blij zijn dat Sinterklaas er weer aankomt !
Haha! Da's een hele goeie. Kan Eerde in zijn zak steken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.