image

TrueCrypt 6.1 versleutelt nu ook non-system partities

maandag 3 november 2008, 12:08 door Redactie, 2 reacties

Truecrypt 6.0 is alweer vier maanden oud en daarom de hoogste tijd voor een nieuwe versie. Één van de nieuwe features in versie 6.1 is het versleutelen van een non-system partitie zonder dataverlies bij Windows Vista en Server 2008 systemen. Ook nieuw is het gebruik voor security tokens en smartcards. Bovendien biedt de nieuwe versie de mogelijkheid om het laten verschijnen van teksten in de TrueCrypt bootloader uit te schakelen. Daarnaast kan het een zelfgemaakte tekst laten zien zonder de standaard teksten weer te geven. Het is nu ook mogelijk om pre-boot authenticatie wachtwoorden in het driver geheugen op te slaan, zodat ze te gebruiken zijn voor het mounten van non-system partities die met TrueCrypt versleuteld zijn.

Last but not least, voor de Linux en Mac OS X versies is er nu de mogelijkheid om een Windows partitie te mounten die versleutelt is met TrueCrypt en om een partitie te mounten die op een Windows partitie versleuteld is door de Windows versie van TrueCrypt.

Verbeteringen
Er is ook een aantal verbeteringen doorgevoerd. Een beveiliging moet er nu voor zorgen dat er geen geheugen corruptie meer plaatsvindt, dat veroorzaakt werd door sommige BIOS-versies. Het pre-boot authenticatie component werd hierdoor verstoord waardoor het niet meer goed werkte. Nog een verbetering is, dat tijdens het creëren van een verstopt besturingssysteem, Truecrypt nu de volledige inhoud van de partitie, waar het originele besturingssysteem zolang verblijft, veilig verwijdert tot het verstopte besturingssysteem daadwerkelijk is aangemaakt. De gebruiker wordt daarna gevraagd het nieuwe besturingssysteem te installeren op de partitie en het te versleutelen door middel van TrueCrypt.

Naast dit alles is er ook een aantal bugs verholpen en beveiligingsverbeteringen doorgevoerd voor Windows, Linux en Mac OS X. Meer informatie over de nieuwe TrueCrypt versie kun je op de site vinden.

Reacties (2)
03-11-2008, 14:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-11-2008, 15:03 door Anoniem
tsja, beetje ongelukkige verwoording van het volgende:

wat ze bedoelen is dat bestaande partities zonder dataverlies kunnen worden voorzien van encryptie, waar je voorheen alleen een nieuwe, lege partitie kon aanmaken en vervolgens de data die je wilde encrypten erin moest kopieren..

helaas werkt dit alleen onder server 2008 en vista...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.