image

OPTA geeft SMS-spammer 10.000 euro boete

maandag 3 november 2008, 12:47 door Redactie, 3 reacties

Een persoon die ongewenste smsjes aan consumenten verstuurde, is door de OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, veroordeeld tot het betalen van een boete van 10.000 euro. In de verzonden SMS-berichten werd melding gemaakt van voetbaluitslagen onder de naam “sms-service EREDIVISIE”. Consumenten werden om zich af te melden voor deze sms-service doorverwezen naar een 0909 nummer, waar zij vervolgens minutenlang in de wacht werden gezet zonder zich daadwerkelijk te kunnen afmelden.

Naar aanleiding van klachten die consumenten bij www.spamklacht.nl indienden, wist de OPTA de spammer te achterhalen. Op 12 maart van dit jaarnam de telecomwaakhond tijdens een huiszoeking een USB-stick met een lijst van telefoonnummers, waaronder die van de bewuste klagers van spamklacht, en een laptop in beslag. Tevens bleek uit het sofinummer en bankrekeningnummer dat deze persoon de gebruiker van het 0909 nummer was.

Volgens de OPTA heeft de spammer consumenten met onnodige telefoonkosten van in totaal 2.624 euro opgezadeld. Ook veroorzaakte de man immateriële schade, namelijk ergernis en verlies van vertrouwen van de consument in elektronische communicatiemiddelen. Daarnaast is deze spam schadelijk geweest voor de reputatie van de mobiele providers en sms-aanbieders, zo stelt de OPTA. De spammer kan tegen het boetebesluit in beroep gaan.

Reacties (3)
03-11-2008, 14:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-11-2008, 15:41 door Lamaar
Door Iceyoungen aanpakken die handel.
10.000 euro boete, mooi rond getal.

Al deze zin vind ik wat overdreven: verlies van vertrouwen van de consument in elektronische communicatiemiddelen.

De schrijver heeft zeker nooit een Orange abonnementje gehad ;-)
Hahaha! Of Zippo! (o, sorry, Ziggo, maar steek daar de brand maar in)
03-11-2008, 18:13 door spatieman
personlijk vind ik dat een GSM boer ook een beetje moet zorgen dat dergelijke SMS hoeren geen toegang tot hun netwerk kunnen krijgen,.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.