image

Grote farmaciehandelaar afgeperst na database hack

vrijdag 7 november 2008, 13:16 door Redactie, 4 reacties

Hackers hebben Express Scripts gedreigd de patiëntgegevens van miljoenen mensen te publiceren als het bedrijf niet zou betalen. De derde grootste farmaciehandelaar in Amerika werd afgeperst nadat hackers de database hadden gekraakt. Het zou gaan om Social security nummers, geboortedata, adresgegevens en gebruikte medicijnen. Wat precies de eisen van de afpersers waren wilde Express Scripts niet zeggen. Het bedrijf regelt de medicijnen van 50 miljoen Amerikanen. In de brief stonden de gegevens van 75 mensen, die inmiddels zijn ingelicht.

In plaats van te betalen besloot het bedrijf de FBI in te schakelen en kwam het met een verklaring. De dienstverlener beweert verschillende beveiligingsmaatregelen genomen te hebben om persoonsgegevens te beschermen, maar "zoals beveiligingsexperts weten is geen enkel datasysteem onkwetsbaar." Naast de verklaring is er voor klanten zelfs een speciale website geopend.

Reacties (4)
07-11-2008, 13:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-11-2008, 14:47 door RobertoG
Webwereld.nl was iets uitgebreider met dit verhaal.
Woordvoerder Steve Littlejohn: "Het enige dat we weten is uit welk deel van het system de gegevens gestolen zijn. We weten niet hoeveel informatie er is gestolen en of dit een externe operatie is geweest of een vanuit ons bedrijf zelf. We sluiten op dit moment niets uit."
Heeft zo te zien niets te maken met ons EPD, maar gewoon de klantenregistratie van een administratiebedrijf voor de verzekeringen. Maar het laat wel zien wat de gevolgen zijn van zo'n grote database met gevoelige informatie.
Ik ga er eerlijk gezegd niet van uit dat het bij ons allemaal beter beveiligd gaat worden met de EPD.
07-11-2008, 15:37 door spatieman
mijn idee.
* pakt chips, en wacht op de eerste EPD op straat melding *
07-11-2008, 17:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.