De Mozilla stichting vierde deze week een feestje, want volgens cijfers van analisten was het marktaandeel van Firefox boven de twintig procent uitgekomen. Althans, dat beweren deze analisten. De verhoudingen zijn volgens Market Share als volgt: IE 71%, Firefox 20%, Safari 6,5%, Opera en Chrome allebei 0,75%. The Counter laat ongeveer dezelfde statistieken zien: IE 78%, Firefox 17%, Safari 4% en Opera 1%. Alleen w3schools geeft een heel ander beeld: IE 47%, Firefox 44%, Chrome 3%, Safari 3% en Opera 2%.
Alle statistieken laten zien dat de browser markt potdicht zit en mensen alleen IE of Firefox gebruiken. Neem bijvoorbeeld Opera en Safari, beide browsers bestaan al jaren, maar weten nauwelijks een aanzienlijk aandeel te veroveren. Chrome is nieuw, toch kende het in november alweer een kleine daling. Uiteindelijk zijn het dus IE en FF die de klok slaan, en ondanks dat beide kampen elkaar niet "mogen", gebruikt de helft van de Security.nl lezers minimaal twee browsers.
Ook op een site over beveiliging is IE trouwens de nummer één en Firefox tweede. Kijken we naar Opera, Safari en Chrome, dan zijn het ook hier de "kneusjes van het web". Vanwege alle privacy problemen met Google's Chrome is dat nog te begrijpen, maar waarom laat iedereen Opera en Safari links liggen? Met name Opera heeft aardige beveiligingsfeatures en zou vanwege het kleine marktaandeel juist onaantrekkelijk voor hackers zijn.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Security consultant
Weet jij alles van security, governance, risk en compliancy en weet je dit te vertalen naar gerichte oplossingen voor onze klanten? Begrijp jij als geen ander zowel de inhoudelijke kant, als de ‘organizational change’ kant van cybersecurity? Dan ben jij wellicht onze nieuwe security consultant!
IT Security Officer
Wil jij werken bij een organisatie die het belang van informatiebeveiliging en privacy inziet en zich realiseert dat dit continue aandacht vergt? Als IT Security Officer bij Zaanstad heb je een coördinerende, ondersteunende en adviserende rol op het gebied van informatiebeveiliging. Een veelzijdige en uitdagende functie!
Digital Forensic Researcher
Netherlands Forensic Institute (NFI)
Immerse yourself in research projects covering the analysis, reparation, and accessing of modern integrated circuits at various levels, from packages to components. In addition, contribute to law enforcement in the Netherlands. You will only find that unique combination at the NFI, where you get to work as a digital forensic researcher and examiner.
Functionaris Gegevensbescherming (FG)
Als FG ben je de onafhankelijke toezicht-houder op naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) binnen de gehele TU/e. Je houdt toezicht op de toepassing en naleving van de AVG door de universiteit op diverse domeinen: onderwijs, onderzoek, valorisatie en bedrijfsvoering.
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.