image

Systeembeheerder dreigt baas met serversabotage

dinsdag 11 november 2008, 14:17 door Redactie, 1 reacties

Een systeembeheerder die zijn voormalige werkgever dreigde om diens server te saboteren, is door de politie gearresteerd. Viktor Savtyrev werkte voor een financiële dienstverlener in New York totdat hij vorige week werd ontslagen. Alle ontslagen werknemers kregen een vergoeding mee naar huis, maar die vond Savtyrev te laag. Via een Gmail account mailde hij het bestuur en drie andere werknemers dat hij het niet met de voorwaarden eens was. Als het bedrijf niet met een hogere ontslagvergoeding zou komen, zijn medische dekking niet zou verhogen en hem geen uitstekende referenties zou geven, zou hij ongekende schade aan de servers veroorzaken. Tevens zou hij na de aanval de media inlichten.

Tijdens een telefoongesprek met het bestuur herhaalde Savtyrev zijn eisen, zonder te weten dat een collega het gesprek opnam. Ook dreigde hij dat zijn kameraden uit Wit-Rusland zouden helpen met het hacken van de servers. In een tweede e-mail liet de ex-systeembeheerder zien hoe hij het systeem wilde aanvallen. Stiekem had hij allerlei backdoors verstopt die "maanden" zouden kosten om te vinden.

"Het is belangrijk, met name in deze tijd van ontslagen en financiële moeilijkheden, omdat we mensen zo duidelijk maken dat ze hun frustraties niet op bedrijven en werkgevers kunnen botvieren", aldus Erez Liebermann, van het Amerikaanse Ministerie van Justitie.

Reacties (1)
11-11-2008, 19:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.