image

Miljoen dollar voor gestolen patiëntendossiers

woensdag 12 november 2008, 17:58 door Redactie, 3 reacties

Het bedrijf waarbij hackers de elektronische patiëntendossiers van 50 miljoen Amerikanen wisten te stelen, heeft één miljoen dollar uitgeloofd voor de tip die tot de aanhouding van de afpersers leidt. Vorige week maakte farmaciehandelaar Express Scripts bekend dat hacker erin waren geslaagd de database van het bedrijf te kraken en dreigden met publicatie van de gestolen gegevens als er niet betaald werd. Express Scripts verzorgt jaarlijks 500 miljoen recepten voor 50 miljoen Amerikanen en weigert om op de eisen van de afpersers in te gaan.

De criminelen zitten op hun beurt ook niet stil en bedreigen nu de bedrijven die de diensten van Express Scripts afnemen. In de brieven die de bedrijven ontvingen, was persoonlijke en medische informatie over hun werknemers vermeld. Express Scripts is de derde grootste farmaciehandelaar in de VS en werkt met de FBI samen om de daders te achterhalen, maar hoopt dat de beloning bruikbare informatie oplevert.

Reacties (3)
12-11-2008, 18:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-11-2008, 00:46 door Anoniem
Ik begin te vermoeden dat sommigen alles te baat nemen om het Elektronisch Patiëntendossier te blameren.
13-11-2008, 12:06 door Anoniem
"Ik begin te vermoeden dat sommigen alles te baat nemen om het Elektronisch Patiëntendossier te blameren."

Ehm. Er mag over dit incident niet geschreven worden omdat het EPD in Nederland wordt ingevoerd ? Is diefstal van medische gegevens van 50 miljoen Amerikanen niet nieuwswaardig genoeg ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.