image

Puntenrijbewijs voor IT-beveiligers (Podcast)

woensdag 12 november 2008, 20:04 door Redactie, 0 reacties

IT'ers moeten meer verantwoordelijkheid nemen en leren van hun fouten, waarbij een puntenrijbewijs misschien wel het antwoord is. Dat zegt Paul Overbeek in de podcast van deze week. Overbeek is een ITIL-goeroe die niet alleen naar ITIL kijkt, maar ook naar de ontwikkeling van IT'ers in het algemeen. Er gaan nog teveel dingen bij projecten fout en daar hebben ook IT'ers deels schuld aan. Die zouden klakkeloos opdrachten accepteren zonder daarbij de opdrachtgever voor eventuele risico's te waarschuwen. Overbeek vergelijkt het met een kleuter die vraagt of je zijn skelter zonder remmen van een motor wilt voorzien. Zo'n kind kan de risico's niet inschatten, wat niet geldt voor degene die het uitvoert.

Overbeek ziet graag dat er een "Raad voor de ICT-veiligheid" komt, bijvoorbeeld geleid door Pieter van Vollenhoven. Die organisatie zou in kaart moeten brengen wat er misgaat bij mislukte projecten, hoe die kennis met andere IT'ers is te delen, wat dit betekent voor de toekomst en dat professionals onderling afspreken dit soort fouten niet meer te maken. "Misschien moet er wel een puntenrijbewijs voor mensen in de IT-beveiliging komen." IT'ers die ondanks afspraken toch de fout in gaan, krijgen dan een kruisje achter hun naam.

Ben je allergisch voor ITIL, vind je dat IT-beveiligers er in het algemeen een potje van maken of ken je ook nog tal van andere beroepen die baat hebben bij een puntenrijbewijs? Laat het ons in dit forumtopic weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.