image

Cyberhooligan krijgt 11 maanden cel

donderdag 20 november 2008, 10:24 door Redactie, 5 reacties

Een 17-jarige Amerikaanse jongen is wegens hacking veroordeeld tot een verblijf van 11 maanden in een jeugdgevangenis, als hij als volwassene was berecht had hij tien jaar in een normale gevangenis kunnen krijgen. De tiener, online bekend als "Dshocker", hackte verschillende computersystemen en beheerde een botnet, plaatste valse noodoproepen waar het SWAT team op afkwam, plaatste valse bommeldingen en gebruikte gestolen creditcards voor het doen van aankopen. Met name zijn "swatting" activiteiten en bommeldingen veroorzaakten veel overlast. Ook zou hij via zijn hackingaanvallen tienduizenden computers hebben beschadigd. De tiener, die vanwege zijn leeftijd niet bij naam genoemd kan worden, heeft inmiddels schuld bekend en ging akkoord met de voorgestelde straf.

Reacties (5)
20-11-2008, 10:49 door Anoniem
11 maandjes maar? En wat met de kosten? De gezinnen die geld moeten ophoesten voor de schade?
20-11-2008, 12:47 door Anoniem
11 maanden is lang voor iets met een computer. Ik zou daar in Nederland zeker niet mee akkoord gaan. Die mensen moeten maar securen en die jongen had proxies moeten gebruiken.
20-11-2008, 13:10 door fd0
Door Anoniem11 maanden is lang voor iets met een computer. Ik zou daar in Nederland zeker niet mee akkoord gaan. Die mensen moeten maar securen en die jongen had proxies moeten gebruiken.
Jij hebt het blijkbaar niet helemaal begrepen.

Als mijn voordeur niet op slot is, is dat geen vrijbrief om zonder toesteming bij mij binnen te komen en de boel leeg te halen.
20-11-2008, 15:40 door Anoniem
Door Anoniem11 maanden is lang voor iets met een computer. Ik zou daar in Nederland zeker niet mee akkoord gaan. Die mensen moeten maar securen en die jongen had proxies moeten gebruiken.

Pffffft, toen ik de titel las leek het me te veel, toen ik las wat ie geflikt had met o.a. die swat teams en bommeldingen vond ik het te weinig. Als er zo'n swat een huis binnengaat door deze info, 1 iemand maakt een verkeerde beweging en die wordt dan voor zijn kop geschoten.
Die knul heeft nog wel erg geluk gehad.
21-11-2008, 19:37 door Anoniem
Haha lekker !! SUper gedaan !
Zo zie je maar weer hoe slecht het beveiligd is!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.