image

"Security is als remmen op een auto" (Podcast)

zondag 23 november 2008, 09:22 door Redactie, 0 reacties

Deze week weer een grote vis in de podcast, want Art Coviello, de CEO van RSA Security, lucht zijn hart over security. Een groot probleem met beveiliging vandaag de dag is dat mensen en bedrijven de risico's niet begrijpen waar ze mee te maken hebben. Teveel uitgaven zijn reactief, waarbij men zich vaak blindstaart op de return of investment. "Heb je return on investment nodig om te bepalen of je verwarming en ventilatie in een gebouw nodig hebt? Het is onderdeel van het gebouw. Security moet niet anders zijn," laat Coviello weten.

"Ik gebruik altijd dit voorbeeld van remmen op een auto. Overweeg je als autofabrikant ooit een return on investment te doen voordat je remmen op een auto plaatst? Ga je wachten tot er een ongeluk plaatsvindt om te zeggen 'ik moet maar remmen toevoegen?'". Net als de remmen op een auto kan security je stoppen of vertragen, maar geeft je ook het vertrouwen om harder te gaan. "Je scheurt niet over de snelweg als je weet dat je niet kan remmen. Dat geldt ook voor security, nu we meer dingen online doen." Coviello merkt verder op dat er meer aan security wordt uitgegeven, maar dat mensen zich steeds onveiliger voelen. "de aanvallen zijn complexer, maar teveel security is reactief en vaak ook te beperkt." Luister het het hele interview (8:19) in de podcast.

Kun je security wel met een auto vergelijken? en zorgt de meeste beveiliging vandaag de dag er niet voor dat we juist langzamer in plaats van harder gaan? Laat het ons in dit forumtopic weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.