image

WiFi-netwerken op vliegvelden onbetrouwbaar

dinsdag 25 november 2008, 11:50 door Redactie, 3 reacties

Reizigers die wachtend op hun vlucht nog even willen internetten of hun mail willen checken zijn gewaarschuwd, draadloze netwerken op vliegvelden zijn onbetrouwbaar en worden zelfs als lokmiddel door criminelen gebruikt. Een Amerikaans beveiligingsbedrijf onderzocht de WiFi-netwerken op twintig Amerikaanse en een aantal buitenlandse vliegvelden. Ze vonden tal van nep access points die door phishers waren opgezet. Verder bleek dat belangrijke afdelingen op de vliegvelden, zoals de verwerking van bagage en afhandeling van tickets, geen enkele vorm van encryptie gebruiken.

Het vliegveld van San Francisco maakt het wel erg bont, in totaal werden 47 open of slechte beveiligde access points aangetroffen. Volgens het bedrijf, dat het onderzoek in eigen belang uitvoerde, hebben vliegvelden een echt probleem. Het draadloze verkeer wordt nauwelijks op aanvallers gemonitord. Dat betekent dat gegevens eenvoudig door kwaadwillenden zijn te onderscheppen.

Reacties (3)
25-11-2008, 16:19 door Anoniem
Ja, in Frisco maken ze het heel erg bond. Maar ja, daar doen ze de bonde was gewoon met widwasmiddel. En de widde was doen ze helemaal niet. En op het vliegvelt staan alle poorden gewoon open. Het draatloze verkeer laten ze door, ook als hed om kwaatwillenden gaad. Ja hoog opgeleit, die compuderlui.
25-11-2008, 18:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-11-2008, 20:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.