image

Forensische tools voor Firefox en Google Chrome

woensdag 26 november 2008, 16:55 door Redactie, 0 reacties

Er zijn twee nieuwe forensische tools voor Firefox 3 en Google Chrome bijgekomen. Beide programma's analyseren de browser's SQLite databases en genereren een compleet rapport van bezochte websites en de details daarvan. De Firefox 3 Extractor, ontwikkeld door Firefox 3 Forensics, is een "slimme" command-line applicatie. Zo claimt de auteur bij de Engelse politie gewerkt te hebben en deed daar forensische onderzoeken. De software is dan ook vanuit een "real-world application" standpunt ontwikkeld.

Ondanks dat de gratis tool geen GUI biedt, is die erg eenvoudig om mee te werken. Nadat de software geïnstalleerd is, leest het programma de SQLite bestanden uit die in de Firefox profile map staan, en genereert vervolgens een overcompleet overzicht in HTML formaat, waarin te vinden is wat de meest bezochte sites zijn, welke sites zijn bezocht op welke tijd en datum en of er op die site al dan geen tekst is ingevoerd. Op de site is uitgebreid te lezen hoe de tool verder werkt.

De tweede tool, FoxAnalisys, werkt in principe hetzelfde, maar dan met een grafische interface. Het programma maakt aan de hand van de SQLite bestanden net als Firefox 3 Forensics, een rapport aan waarin de complete surfgeschiedenis te zien is. Voor Google Chrome komt binnenkort ChromeAnalysis uit.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.